19.12.2009. / 17:55

Autor: Totalsport

Premiership: Liverpool izgubio i od Portsmoutha

Momčad Portsmoutha pobijedila je na svom Fratton Parku Liverpool s 2-0 u prvoj utakmici 18. kola engleskog nogometnog prvenstva

Nadir Belhadj Nadir Belhadj Momčad Portsmoutha pobijedila je na svom Fratton Parku Liverpool s 2-0 u prvoj utakmici 18. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Iako je Liverpool imalo jalovu inicijativu na ovoj utakmici, Portsmouth je u svojim rjeđim napadima bio daleko konkretniji, te je potpuno zasluženo stigao do pobjede. Posao je domaćinima olakšao i Liverpoolov argentinski reprezentativac Javier Mascherano koji je svojim vrlo opasnim startom u obje noge Tal Ben-Haima u 42. minuti opravdano dobio crveni karton, pa su gosti više od pola utakmice igrali s čovjekom manje.

No, momčad izraelskog menadžera Avrama Granta je do vodstva stigla i prije Mascheranovog isključenja. Dogodilo se to u 33. minuti, kada je Johnson vrlo loše glavom ispucao loptu, te je zapravo ''asistirao'' Belhadju koji je sjajnim volejem, iskosa s desne strane, pronašao put lopte do mreže u teškoj situaciji. Konačnih 2-0 postavio je Piquionne u 82. minuti. Nakon centaršuta s desne strane, Piquionne je dobio duel s Carragherom kojeg je uspio ''okrenuti'', a onda je iskosa s desne strane, slično kao i Belhadj kod prvog gola, matirao Reinu.

Asmir Begović, bosanski vratar Portsmoutha, odradio je dobro cijelu utakmicu.

Liverpool se ove sezone već oprostio od natjecanja u Ligi prvaka, a slavni engleski klub je, kako prvenstvo odmiče, sve upitniji i za plasman u elitno europsko klupsko natjecanje sljedeće sezone. O naslovu prvaka vjerojatno više ne razmišljaju niti najveći optimisti.

Prošle sezone je Liverpool u cijelom prvenstvu izgubio samo dvije utakmice, a u subotu je protiv Portsmoutha upisao već sedmi poraz ove sezone u Premiershipu, te je i dalje na šestom mjestu s 27 bodova. Portsmouth je, usprkos ove pobjede, i dalje posljednji na ljestvici, sada sa 14 bodova.

Premiership, 18. kolo:

Portsmouth - Liverpool 2-0 (Belhadj 33, Piquionne 82)

Redoslijed: 1. Chelsea 40 (-1), 2. Manchester United 37 (-1), 3. Arsenal 32 (-2), 4. Aston Villa 32 (-1), 5. Tottenham 30 (-1), 6. Liverpool 27..., 20. Portsmouth 14

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika