19.12.2009. / 19:10

Autor: Totalsport

NLB liga: Zadar u Trnskom do prve pobjede u gostima

U 13. utakmici regionalne NLB lige košarkaši Zadra su slavili u Trnskom protiv Zagreba 97-95, te tako došli do prve gostujuće pobjede ove sezone

Zadar je pobijedio u TrnskomZadar je pobijedio u TrnskomU 13. utakmici regionalne NLB lige košarkaši Zadra su slavili u Trnskom protiv Zagreba 97-95, te tako došli do prve gostujuće pobjede ove sezone.

Time nije srušena samo spomenuta tradicija, već i ona da je Zagreb upisao prvi domaći poraz. U utakmici velikih brojki mnogo toga stane u posljednjih desetak sekundi. Tomislav Ružić je sedam sekundi prije kraja, iz kuta preko ruke Filipa Bašljana, pogodio tricu za 97-95 gostiju, a u posljednjih sedam sekundi Zagreb nije uspio doći do pobjede ili produžetka.

Loptu je u ruke uzeo Damir Mulaomerović, ali je nakon ulaza, iz samog kuta, stavio loptu na obruč, ne i u koš.

Napeta je utakmica bila od samog početka, a posebno u drugom poluvremenu, gdje su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu. Zadar je gađao odličnih 12-26 za tri poena, posebno dobar je u tom segmentu bio Damir Rančić (pet od šest) koji je ukupno ubacio 17 poena (najviše u Zadru) uz četiri asistencije.

Damir Mulaomerović je sa 27 poena i sedam asistencija bio najbolji kod Zagreba, s tim da je čak 20 ubacio u prvom dijelu. Luka Žorić je, pak, dodao 18 uz četiri skoka i tri blokade u tri uzastopna napada.

NLB liga, 13. kolo:

Zagreb - Zadar 95-97

Kasnije:

Budućnost - FMP

Union Olimpija - Hemofarm

Crvena zvezda - Bosna

Redoslijed: 1. Cibona 10-2 (-1), 2. Union Olimpija 9-3 (-1), 3. Zadar 8-4 (-1), 4. Zagreb 8-5, 5. Partizan 7-4 (-2)...

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika