12.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

''GOSPIĆKA SKUPINA''

TIHOMIR OREŠKOVIĆ IZAŠAO IZ PRITVORA NAKON DVIJE GODINE, NORAC IZLAZI U VELJAČI IDUĆE GODINE

TIHOMIR OREŠKOVIĆ IZAŠAO IZ PRITVORA NAKON DVIJE GODINE, NORAC IZLAZI U VELJAČI IDUĆE GODINE

Prvooptuženi za ratne zločine nad civilima u Gospiću, Tihomir Orešković, pušten je u četvrtak na slobodu nakon dvogodišnjeg pritvora u riječkom Okružnom zatvoru. Orešković je pušten zbog isteka najdužeg zakonskog rok zadržavanja u pritvoru.
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci je odbacilo mjere opreza koje je predložio zamjenik državnog odvjetnika Doris Hrast. Prema Hrastovom prijedlogu, Orešković ne bi smio napuštati mjesto boravka, morao bi se redovito javljati nadležnim državnim institucijama i ne bi smio dolaziti u kontakt sa osobama uključenima u postupak protiv tzv. gospićke skupine.
Od petorice optuženih za ratne zločine u Gospiću, sa slobode se, osim Oreškovića, brane Milan Čanić i Ivica Rožić. U riječkom Okružnom zatvoru ostaju Stjepan Grandić i Mirko Norac, kojima najdulji zakonski rok pritvora od dvije godine istječe u prosincu ove, odnosno u veljači iduće godine.

Vezane vijesti

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić izašli su rano jutros na slobodu iz Kaznionice u Popovači, kao što je bilo ranije najavljeno od njihovih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika