20.12.2009. / 11:47

Autor: Hina

Snježne mećave i hladnoća paralizirali balkanske države

Na području Bosne i Hercegovine zbog snijega su nastale velike gužve i zastoji na cestama. U središnjem dijelu Crne Gore potpuno je blokiran promet zbog visokih nanosa snijega, a u ostalim dijelovima zemlje prometovanje je otežano zbog niskih temperatura i leda

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSnježne mećave i temperature znatno ispod ništice paralizirale su više balkanskih zemalja u subotu i nedjelju, prenose agencije.

Na cestama diljem Srbije blokirana su ostala brojna vozila, a u Bugarskoj je došlo do prekida opskrbe električnom energijom u mnogim gradovima i selima, izvijestili su u nedjelju lokalni mediji.

U blizini Požarevca, u istočnoj Srbiji, u snijegu je na autocesti u subotu navečer ostalo blokirano 50 automobila. Nakon višesatnog čekanja putnici su prebačeni u obližnji motel. Snijeg još uvijek pada u sjevernoj srbijanskoj pokrajini Vojvodini, otežavajući prometovanje cestama i autocestama, a zbog jakoga vjetra na nekim su mjestima snježni nanosi visoki i do jedan metar.

Bugarska u mraku

U Bugarskoj je bez struje ostalo oko 130 gradova i sela. Među njima je i glavni grad Sofija, gdje je opskrba električnom energijom prekinuta zbog obilnog snijega, izvijestili su bugarski mediji. Meteorolozi najavljuju nastavak snježnih padalina u predstojećim danima, što dodatno otežava situaciju.

Na području Bosne i Hercegovine zbog snijega su nastale velike gužve i zastoji na cestama. U središnjem dijelu Crne Gore potpuno je blokiran promet zbog visokih nanosa snijega, a u ostalim dijelovima zemlje prometovanje je otežano zbog niskih temperatura i leda.

Zimski vremenski uvjeti blokirali su i nekoliko važnijih cesta u Rumunjskoj, gdje su meteorolozi izvijestili o 2,5 metara visokim nanosima snijega.

Vezane vijesti

U Hrvatskoj jake nacionalističke tendencije

U Hrvatskoj jake nacionalističke tendencije

Posljednje izvješće ‘Nacije u tranziciji 2012' nevladine organizacije Freedom House u kojem se analizira demokratski razvoj država središnje i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika