20.12.2009. / 23:55

Autor: Totalsport

HOO: Blanka Vlašić i Ivan Kljaković Gašpić sportaši godine

Hrvatski olimpijski odbor je na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta proglasio najbolje pojedince i kolektive u godini na izmaku

Blanka VlašićBlanka VlašićHrvatski olimpijski odbor je na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta proglasio najbolje pojedince i kolektive u godini na izmaku.

Najbolja hrvatska sportašica u 2009. je svjetska atletska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić. Naslov u muškoj konkurenciji je ponio jedriličar Ivan Kljaković Gašpić, osvajač zlata na Europskom prvenstvu i bronce na Svjetskom prvenstvu u klasi Finn.

Ženska ekipa godine je stolnoteniska reprezentacija koja je uzela europsku broncu, dok je svjetsko srebro rukometnoj reprezentaciji donijelo naslov momčadi godine.

Najveće hrvatske sportske nade su bacačica diska Sandra Perković i boksač Dino Mansour, oboje europski juniorski prvaci. Trenerima godine su proglašeni Bojan Marinović i Joško Vlašić, učitelji Blanke Vlašić. Posebno priznanje za pothvat godine dobile su članice alpinističke ekspedicije koja se uspela na Mount Everest, dok je nogometaš Zadra Marko Rašo dobitnik nagrade "fair-play". Rašo je nagrađen jer je tijekom Dvoranskog prvenstva Hrvatske prvi priskočio u pomoć sucu Vladi Svilokosu kojem je pozlilo za vrijeme utakmice.

Nagradu Matija Ljubek za životno djelo primili su košarkaški trener Boris Sinković, rukometni sudac Lujo Gyoeri, bivši nogometni sudac Stanko Hautz, te zagrebački Kineziološki fakultet i Boksački klub Borovo.

Blanki Vlašić uručeno je priznanje i za najveću promicateljicu Hrvatske u svijetu, a posebnu je nagradu za promicanje sporta dobio dugogodišnji direktor teniskog ATP turnira u Umagu, Slavko Rasberger.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika