21.12.2009. / 08:00

Autor: Totalsport

Prerušeni novinar tražio turu po stadionu: Je li Terry podmićen s 10.000 funti?

News of the World, nedjeljno izdanje The Suna, tvrdi da je kapetan Chelseajevih nogometaša ilegalno prihvatio 10.000 funti od prerušenog novinara da ga sprovede stadionskom turom

John TerryJohn TerryNews of the World, nedjeljno izdanje The Suna, tvrdi da je kapetan Chelseajevih nogometaša ilegalno prihvatio 10.000 funti od prerušenog novinara da ga sprovede stadionskom turom.

Riječ je o običaju koji imaju svi najbolji europski nogometni klubovi. Za desetak funti (možda nešto više) ili eura po osobi moguće je obići unutrašnjost, travnjak i sve ostale prostore unutar stadiona, sa ili bez pomoći vodiča.

Ponekad navijače i znatiželjnike pritom ugošćuju igračke zvijezde, a u Chelseaju to najčešće radi kapetan John Terry.

Prerušeni novinar na tajnom zadatku Tony Bruce, tvrdi NOTW, dokopao se Johna Terryja, te mu ponudio 10.000 funti na ruke da njega stadionom sprovede ilegalno, potajice i izvan za to predviđenih termina. Terry je pristao, rekavši da će dio novca uplatiti u humanitarne svrhe. Ipak, upozorio je klijenta:

- Ukoliko klub ovo sazna, bit će malo... hm...

NOTW je članak potkrijepio autentičnim fotografijama i videouratkom. Unatoč svemu, iz FC Chelseaja poslijepodne su demantirali napis:

- Sigurni smo, ma kakve videoklipove mediji nudili, da John Terry nije uzeo novac da bi u vlastitom aranžmanu organizirao bilo kome obilazak stadiona - rekla je glasnogovornica Chelseaja dodavši kako će klub odsad pooštriti režim turističkih posjeta Stamford Bridgeu.

Istodobno, u zaštitu svog kapetana stao je i menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti:

- To nije istina, ne može biti. Klub, ja, igrači... svi imamo potpuno povjerenje u Johna i znamo da to ne bi nikad učinio. Nije učinio ništa loše. Siguran sam u to i vjerujem mu.

News of the World ranije je uhvatio Terryjevu majku kako krade odjeću u londonskoj trgovini Marks&Spencer, a njegova oca kako dila drogu, također preko novinara na zadatku. Sada je nasjeo i sam nogometaš zasluživši optužbu za korumpiranost.

Vezane vijesti

Murdoch kriv za krah tiskanih medija

Murdoch kriv za krah tiskanih medija

Opća kriza svjetskog novinarstva nije zaobišla niti medije u Britaniji, poznatoj po vrhunskim medijima. Jedna studija o stanju britanskih medija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika