21.12.2009. / 08:33

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Hebrang o predsjedniku: 'Mesić samo pije kavu i kritizira'

Nakon predizbornog skupa na splitskim prokurativama Hebrang je novinarima izjavio kako su "hrvatske političke škare ugurale mnogo desničara na desno biračko tijelo ne bi li razmrvilo više od 30 posto glasova"

Andrija HebrangAndrija HebrangPredsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang održao je u nedjelju navečer predizborni skup na splitskim Prokurativama na kojem je istaknuo kako predstojeći izbori odlučuju o sudbini Hrvatske.

"Petogodišnji predsjednički mandat je od presudne važnosti za budućnost Hrvatske, jer je to razdoblje kad ulazimo u Europsku uniju (EU) i treba nam predsjednik koji će nas zastupati dostojanstveno", kazao je Habrang u šatoru na Prokurativama u kojem se održao skup.

Monumentalni spomenik

Bude li izabran za predsjednika Hebrang je rekao da se neće ponašati kao aktualni predsjednik Stjepan Mesić koji "samo pije kavu i kritizira".

"Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je napravio Oltar Domovine koji je Stipe Mesić pomeo, a ja ću ga vratiti", kazao je Hebrang najavši da će, bude li izabran za predsjednika, u Zagrebu "podići monumentalni spomenik Franji Tuđmanu".

Habrang je također zamjerio Mesiću što je zanemario Deklaraciju Europskog parlamenta o komunističkim zločinima i što se svađa s Katoličkom crkvom.

"U Hrvatskoj je više od 1000 jama u kojima su žrtve što ih je ubila zločinačka komunbistička ruka. Zauzimat ću se za donošenje zakona o obilježavanju svih grobova žrtava komunizma", rekao je Hebrang.

Skrivanje po podrumima

Dodao je kako će kao budući predsjednik posjetiti Jasenovac i poklonit se žrtvama fašizma, ali i Bleiburg gdje će se pokloniti žrtvama komunizma. Hebrang je podsjetio kako je bio dragovoljac Domovinskog rata, te istaknuo kako je "sramno što sada neki žele biti hrvatski predsjednik, a skrivali su se u podrumu, ili bježali u Ameriku a jedan se obogatio za 10 milijuna eura i taj bi vodio Hrvatsku u lopovluk".

Nakon predizbornog skupa na splitskim prokurativama Hebrang je novinarima izjavio kako su "hrvatske političke škare ugurale mnogo desničara na desno biračko tijelo ne bi li razmrvilo više od 30 posto glasova": "Cilj toga je da u drugi krug uđu dva ljevičara - Ivo Josipović i Milan Bandić, a ja to želim omesti i to mi je najveći motiv", dodao je Hebrang.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 21.12.09. 09:14

bravo Andrija


registracija
21/12/09

LukavaLisica, 21.12.09. 10:21

Tko priča o čemu; kurva o poštenju.

A sad slijedi salva komentara HDZ-ove mladeži. :-)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika