21.12.2009. / 10:57

Autor: Hina

Potpora Pahoru: Većina Slovenaca podupire arbitražni sporazum

Na pitanje slažu li se da se sporazum što su ga 4. studenoga ove godine potpisali premijer Pahor i hrvatska premijerka Jadranka Kosor ratificira, 57,6 posto od 1005 ispitanika odgovorilo je potvrdno

Borut Pahor i Jadranka Kosor prilikom potpisivanja sporazumaBorut Pahor i Jadranka Kosor prilikom potpisivanja sporazumaArbitražni sporazum o načinu rješenja graničnog prijepora s Hrvatskom podržava većina Slovenaca, koji bi o tome trebali glasovati na referendumu što ga je za proljeće najavila vlada premijera Boruta Pahora, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavila Slovenska televizija.

Na pitanje slažu li se da se sporazum što su ga 4. studenoga ove godine potpisali premijer Pahor i hrvatska premijerka Jadranka Kosor ratificira, 57,6 posto od 1005 ispitanika odgovorilo je potvrdno, 29,9 posto je protiv ratifikacije, dok 12,5 posto još nije definiralo svoje stajalište.

Ispitivanje, koje je za Slovensku televiziju provela agencija Interstat, pokazalo je da arbitražni sporazum iznadprosječnu potporu uživa u krajevima uz granicu s Hrvatskom, među mlađom populacijom, te da ga više podržavaju pristaše vladajućih stranaka.

Djelovanjem Pahorove vlade nakon godine dana njena mandata u cijelosti je zadovoljno 20 posto ispitanika, a 40 posto je nezadovoljnih. Sadašnja vlada najmanje potpore ima u dijelovima zemlje gdje je ovogodišnja gospodarska kriza dovela do velikog porasta nezaposlenosti.

Na pitanje je li djelotvornija sadašnja ili bivša vlada 38 posto ispitanika navelo je da je učinkovitije djelovala ranija vlada koju je vodio Janez Janša, a 33 posto da je učinkovitija sadašnja koalicijska vlada lijevog centra, koju vodi premijer Borut Pahor.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 30.12.09. 23:59

"Većina Slovenaca podupire arbitražni sporazum" - pa da sam ja slovenc ("čovjek" bez povijesti i kulture) - ne daj Bože i ja bi podupro ovaj "sporazum" budući je na ogromnu štetu RH, a s hrvatske strane su ga poduprli samo veleizdajnici! Fuuuuj gorite u paklu gamadi veleizdajnička!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika