21.12.2009. / 12:41

Autor: Hina

Čelnik VW-a očekuje rast prodaje vozila u 2010.

Tijekom 11 mjeseci zaključno sa studenom ove godine prodaja je porasla za 2,0 posto na godišnjoj razini, na 5,85 milijuna vozila

Martin WinterkornMartin WinterkornČelnik Volkswagena, najvećeg europskog proizvođača vozila, predviđa lagani rast prodaje u tom sektoru u idućoj godini, temeljem potražnje iz Kine, Brazila i Indije.

"Očekujem jedan ili dva milijuna više prodanih vozila u našoj industriji nego u ovoj godini", kazao je Martin Winterkorn u intervjuu za njemački poslovni tjednik Wirtschaftswoche, upitan o prognozi za 2010.

Očekuje da će glad za novim vozilima u Kini, Brazilu, Indiji a možda i Rusiji potaknuti prodaju ali Winterkorn upozorava da će manja profitna margina na takvim tržištima značiti i skromnije prihode.

VW ugasio program 'novac za olupine'

"Zato će 2010. biti prilično teška godina", kazao je.

VW će po njegovim riječima ipak proširiti svoj udio na tržištu. "Ne sumnjam u to", zaključio je.

Ovog mjeseca kompanija je objavila da očekuje da će i u ovoj godini ostvariti rekordnu prodaju dok je 2010. predviđa da će biti "ekstremno teška" nakon gašenja programa "novac za olupine" širom svijeta svijeta.

Njemačka je također ponudila gotovinske poticaje za vlasnike vozila da ih zamijene novima, ekološki prihvatljivijima.

Tijekom 11 mjeseci zaključno sa studenom ove godine prodaja je porasla za 2,0 posto na godišnjoj razini, na 5,85 milijuna vozila, zahvaljujući čemu u VW-u očekuju "lagani rast isporuka za cijelu godinu" u odnosu na rekordnih 6,2 milijuna u 2008.

Vezane vijesti

Oldtajmeri kao investicija

Oldtajmeri kao investicija

Volker Müller klečeći provjerava u kojem je stanju lak, provjerava od čega je spremnik za rezervni kotač. "Plastika umjesto aluminija. No iza je ako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika