21.12.2009. / 12:56

Autor: Hina

Crni vikend: Hladnoća u Poljskoj usmrtila 42 osobe

Nacionalna policija i općinske službe patroliraju već nekoliko dana tražeći beskućnike, posebno po parkovima gdje te osobe žive zimi, kako bi ih nagnala da se sklone u prihvatilišta koja im stoje na raspolaganju

Foto: ReutersFoto: ReutersČetrdeset dvije osobe umrle su od hladnoće od petka do nedjelje u Poljskoj gdje su temperature pale na manje od 20 stupnja Celzijusa, objavila je u ponedjeljak poljska policija.

"Šest osoba umrlo je u petak, 15 u subotu a 21 u nedjelju", kazala je glasnogovornica nacionalne policije Grazyna Puchalska. Od početka prosinca broj mrtvih od hladnoće tako se popeo na 69. Radi se prvenstveno o muškarcima u dobi od 35 do 50 godina bez stalnog boravišta, umrlih od hladnoće pod utjecajem alkohola, dodala je Puchalska.

Nacionalna policija i općinske službe patroliraju već nekoliko dana tražeći beskućnike, posebno po parkovima gdje te osobe žive zimi, kako bi ih nagnala da se sklone u prihvatilišta koja im stoje na raspolaganju.

"Neki međutim odbijaju pomoć nadležnih službi", izjavila je Puchalska.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika