21.12.2009. / 13:14

Autor: Hina

Izaslanstvo Dubaija u Londonu pregovara o povratu ukupnog duga Dubai Worlda

"Jasno su signalizirali da postoji niz opcija koje vlada Dubaija smatra ostvarivima i poželjnima za Dubai World a vraćanje svih dugova jedna je od njih", kazao je jedan sudionik toga sastanka koji je želio ostati anoniman

Izaslanstvo Dubai Worlda u Londonu pregovara o povratu dugaIzaslanstvo Dubai Worlda u Londonu pregovara o povratu dugaVisoki dužnosnici emirata Dubai otputovali su u London na pregovore s kreditorima o mogućoj otplati povratu cjelokupnog duga posrnulih podružnica grupacije Dubai World, prenosi list The National, pozivajući se na izvore bliske tome sastanku.

Prema pisanju tog lista, delegacija Dubaija je s financijskim čelnicima u Londonu razgovarala o otplati svih bankovnih zajmova u cijelosti kao o srednjoročnoj mogućnosti.

Primarni cilj, vratiti dugove

Dubai je u London poslao rođaka vladara tog emirata šeika Ahmeda bin Saida al-Maktouma, čelnika dubajskog Glavnog fiskalnog odbora, i njegovog zamjenika Muhameda al-Šajbanija, kako bi s britanskim političkim i financijskim dužnosnicima razgovarali o problemu zaduženosti tvrtke Dubai World, koja je prošli mjesec zatražila šestomjesečni moratorij na otplatu dugova kako bi se omogućilo restrukturiranje dijelova te grupacije.

"Jasno su signalizirali da postoji niz opcija koje vlada Dubaija smatra ostvarivima i poželjnima za Dubai World a vraćanje svih dugova jedna je od njih", kazao je jedan sudionik toga sastanka koji je želio ostati anoniman.

Ukupni dugovi podružnica Dubai Worlda koje će biti restrukturirane iznose 22 milijarde dolara, nakon što je građevinska podružnica te grupacije Nakheel uspjela dogovoriti plaćanje 4,1 milijarde dolara obveznica koje su dospjele na naplatu prošli tjedan.

Vrijednost zajmova banaka procjenjuje se na više od polovice toga iznosa, a izloženost britanskih banaka u Dubai Worldu na više od pet milijardi dolara.

Vezane vijesti

Dubai World postigao formalni dogovor s vjerovnicima o restrukturiranju duga

Dubai World postigao formalni dogovor s vjerovnicima o restrukturiranju duga

Državni konglomerat Dubai World postigao je formalni dogovor s više od 99 posto vjerovnika o restrukturiranju oko 24,9 milijardi dolara duga,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika