21.12.2009. / 13:58

Autor: Hina

Mađarska napunila skladište za strateške rezerve plina

Strateške rezerve plina trebale bi pokrivati dnevnu opskrbu plinom u količini 20 milijuna prostornih metara u razdoblju od 45 dana

Mađarska je osigurala rezerve za 45 danaMađarska je osigurala rezerve za 45 danaMađarska je napunila središnje skladište za strateške rezerve plina koje sada sadrži 1,2 milijardi prostornih metara tog energenta, izvijestilo je u ponedjeljak Mađarsko udruženje za zalihe ugljikohidrata (MSZKSZ).

Kapacitet podzemnog skladišta iznosi 1,9 milijardi prostornih metara, od čega će se 1,2 milijarde koristiti za rezerve za hitne slučajeve a dodatnih 700 milijuna za komercijalne namjene.

Skladište je zajednički projekt mađarske naftne i plinske grupe Mol, čiji je udio 72,5 posto, i udruženja za zalihe MSZKSZ, s udjelom od 27,5 posto.

Dodatne zalihe kod E.ON-a

Dodatnih 200 milijuna prostornih metara strateških zaliha plina pohranjeno je u skladištu njemačke energetske tvrtke E.ON.

Strateške rezerve plina trebale bi pokrivati dnevnu opskrbu plinom u količini 20 milijuna prostornih metara u razdoblju od 45 dana.

Procjenjuje se da je mađarska dnevna potrošnja ove godine iznosila između 11 i 12 milijardi prostornih metara plina. Prosječna dnevna potrošnja zimi iznosi između 65 i 75 milijuna prostornih metara.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika