21.12.2009. / 14:42

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Stečaj na Badnjak: Pevec ponovno maše strateškim ulagačem

Šket je rekao da je dug tvrtke Peveca d.o.o Bjelovar oko 600 milijuna kuna, dok joj je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 milijuna kuna

Zdravko PevecZdravko PevecKonačna odluka o pokretanju stečajnog postupka ili povlačenju prijedloga za stečaj tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar trebala bi biti donesena za tri dana. Taj je rok donesen na ročištu održanom na bjelovarskom Trgovačkom sudu o stečajnom postupku za tu tvrtku koja objedinjuje šest trgovačkih centara sa 428 zaposlenih.

Nakon ročišta privremeni stečajni upravitelj Darko Šket istaknuo je da je Zdravko Pevec danas rekao da ima strateškog ulagača i donio je kopiju ugovora o ulaganju prema kojemu proizlazi da bi ulagač mogao uplatiti 300 milijuna eura.

Dug oko 600 milijuna kuna

Dodao je da je sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Branka Pleskalt sukladno Stečajnom zakonu dala je rok od tri dana u kojemu se treba dostaviti vjerodostojna izjava ulagača o pristupanju dugu ovjerenu od javnog bilježnika, ali i bankovnu garanciju odnosno dokaz da raspolaže novcem.

Prijedlog za stečaj mogu povući samo predlagači, a to su radnici i dobavljači.

Šket je rekao da je dug tvrtke Peveca d.o.o Bjelovar oko 600 milijuna kuna, dok joj je knjigovodstvena vrijednost imovine 470 milijuna kuna.

Na pitanje hoće li radnicima biti isplaćena jedna plaća do Božića, kako je to obećao Zdravko Pevec, Šket je rekao da o tomu ne može špekulirati, ali da u kopiji ugovora stoji da bi se nakon potpisivanja ugovora u roku od 10 dana uplatilo 50 milijuna eura.

Zdravko Pevec nije želio davati izjave novinarima.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika