21.12.2009. / 15:59

Autor: Martina Čizmić

Izlika za odlazak: Premijerka Kosor najavila smjenu ministra Kalmete

Premijerka Jadranka Kosor, gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Kako vlada Vlada' najavila je da će smjeniti ministra kojeg je prije dva tjedna zdušno branila pred optužbama SDP-a

Jadranka Kosor i Božidar KalmetaJadranka Kosor i Božidar KalmetaIako je prije samo nekoliko dana ministar prometa Božidar Kalmeta izbjegao smjenu u Saboru, čini se kako će ipak izgubiti svoje ministarsko mjesto.

Premijerka Jadranka Kosor, gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Kako vlada Vlada' najavila je da će smjeniti ministra kojeg je prije dva tjedna zdušno branila pred optužbama SDP-a.

"Vlada će postupiti u vezi s ministrom mora, prometa i infrastrukture Božidarom Kalmetom onako kako se demokratski postupa u Europi", rekla je premijerka Jadranka Kosor te dodala kako će se o tome danas razgovarati u Vladi i sa koalicijskim partnerima.

Premijerka Kosor nije željela nagađati tko bi mogao zamijeniti ministra Kalmetu, jer prvo treba donijeti odluku o njegovoj smjeni.

"Ovo su teške odluke, ali sigurno o tome treba razgovarati", rekla je premijerka.

Izbjegao smjenu u Saboru

Pitanje smjene ministra Kalmete ponovno je isplivalo na površinu nakon jutrošnje nesreće putničkog vlaka na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu.

Kalmeta je pak ranije, prilikom susreta sa ozlijeđenim putnicima iz vlaka istaknuo kako razmišlja o ostavci nakon što su se tijekom ove godine dogodile nesreće u željezničkom i pomorskom prometu.

Podsjetimo, priča o odlasku ministra Kalmete prvo je pokrenuta nakon nesreće u Rudinama u kojoj je poginulo šestero ljudi kada je nagibni vlak na liniji Zagreb - Split iskočio iz tračnica. Nakon toga uslijedila je nesreća teretnog vlaka u Rijeci, te sad nesreća u Zagrebu. Time je aktualizirano pitanje sigurnosti željezničkog prometa ali i cjelokupnog stanja Hrvatskih željeznica.

Također, ne treba zaboraviti ni nesreću trajekta Marco Polo koji se zbog pogreške posade nasukao.

Uz to, sve su češće u medijima afere vezane uz Hrvatske autoceste i visoke subvencije državnim tvrtkama u prometnom sektoru.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
29/5/09

MetaGuru, 21.12.09. 16:29

Adio Calmetinjo


registracija
29/11/09

Ivis, 21.12.09. 16:49

Marko Polo je je jedna sramotna nepaznja! Afere u HAC-u su sustavno planirane. Kocnice se ne mogu potrositi od postaje do postaje. Kalmetu na GOLI, a sve rukovoditelje na "hZ", koji su primljeni za njegovog mandata, VANI! Zatim javni natjecaj, bez prometnih inzinjera.(posebno onih sa izvanrenim ili dopisnim studiranjem)


registracija
27/7/09

columbo, 21.12.09. 17:48

Pemijerka konacno mora potvrditi svoju vjerodostojnost i da ono sto je do sada radila nije tek pusta farsa, a to znaci da mora odmah smijeniti Kalmetu. Ocekivati pak od njega ostavku, kao moralni cin, to je apsolutno nemoguce.


registracija
8/8/09

tovar62, 22.12.09. 07:47

prvo treba pronaci tko je od udbe napravija ovaj teroristicki cin jer nesto su ucestale te nesrece nije to bas slucajno,jer hoce i kriz da izbace...pa se vidi kuda to vodi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika