21.12.2009. / 18:32

Autor: Totalsport

NBA.com: Kobe Bryant košarkaš desetljeća

Službena internet strana NBA lige (NBA.com) izabrala je one najbolje tijekom posljednjeg desetljeća, a za najboljeg pojedinca je izabrala Kobe Bryanta

Kobe Bryant i Shaquille O'NealKobe Bryant i Shaquille O'NealSlužbena internet strana NBA lige (NBA.com) izabrala je one najbolje tijekom posljednjeg desetljeća, a za najboljeg pojedinca je izabrala Kobe Bryanta.

Taj 31-godišnji košarkaš je aktualan MVP finala i nositelj NBA prstena, nakon što su prošle sezone njegovi Los Angeles Lakersi pobijedili u velikom finalu Orlando.

Kobe Bryant je sa četiri NBA prstena drugi u posljednjem desetljeću po tom pitanju zajedno sa O'Nealom. Prvi je, pak, Robert Horry koji ih je osvojio pet (tri s Lakersima i dva sa San Antonijem), a u daljnjem obrazloženju NBA.coma stoji da ne treba niti naglašavati Kobeove najnovije dosege i uspjehe, već se vratiti u prošlost kada je kao 20-godišnjak također bio ključ uspjeha Lakersa.

Podsjetimo da su Lakersi u eri sa Shaquilleom O'Nealom i Kobe Bryantom osvojili tri NBA naslova zaredom. U sezoni 1999/00 su pobijedili Indianu 4-2, godinu poslije Philadelphiju 4-1 i još jednu godinu kasnije New Jersey 4-1.

"Prva godina je bila najbitnija, a u velikom finalu, u četvrtoj utakmici pri rezultatu 2-1 za Lakerse, svi su očekivali izjednačenje na 2-2 Indiane. Počeo je produžetak, Shaq O'Neal je sjedio na klupi zbog napravljenih prekršaja, a onda je loptu u ruke uzeo Kobe Bryant i u produžetku zabio osam poena", stoji u napisima NBA.coma.

Dodajmo da je iste sezone Bryant napravio sličnu stvar u finalu Zapada, gdje su Lakersi u sedmoj utakmici dobili Portland. I tada je zadnju četvrtinu ponio na svojim leđima dok je O'Neal sa pet osobnih pogrešaka većinu tog dijela igre proveo na klupi.

NBA.com se odlučio i za petorku desetljeća koju upotpunjuju:

Steve Nash (Phoenix), Kobe Bryant (LA Lakers), Kevin Garnett (Minnesota, Boston), Tim Duncan (San Antonio), Shaquille O'Neal (LA Lakers, Miami, Phoenix, Cleveland).

Za momčadi desetljeća su izabrani San Antonio, trostruki i LA Lakers, četverostruki prvaci. Trener desetljeća je, pak, Phil Jackson iz LA Lakersa.

Ostali izbori desetljeća:

koš sa zvukom sirene: LeBron Jamesu u doigravanju protiv Orlanda (2008/09)

zakucavanje: Amare Stoudemire preko Olowokandija (2002.), Tracy McGrady preko Bradleyja (2005.) i Baron Davis preko Kiriljenka (2007.)

izvedba u jednoj utakmici: 81 poen Kobea Bryanta protiv Toronta (2006.), 29 poena zaredom LeBrona Jamesa protiv Detroita (2007.) i 13 poena u 33 sekunde Tracyja McGradyja protiv San Antonija (2004.)

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika