21.12.2009. / 18:41

Autor: Totalsport

Messi: Nisam ja najbolji, već Barça i boli me kad kažu da nisam Argentinac

Barcelonin argentinski as Lionel Messi najveći je favorit za osvajanje FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini

Lionel MessiLionel MessiBarcelonin argentinski as Lionel Messi najveći je favorit za osvajanje FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini.

FIFA-ina gala večer u ponedjeljak navečer u Zürichu vjerojatno će Messiju donijeti novo veliko priznanje, nakon što je nedavno već primio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša ove godine u prestižnom izboru France Footballa.

Prošle godine je oba trofeja ponio Portugalac Cristiano Ronaldo, a ove godine je stigao red i na Messija, koji je vodio svoj klub Barcelonu do čak šest različitih trofeja! Barça je osvojila Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Kup kralja, španjolski i europski Superkup, a proteklog vikenda i Svjetsko prvenstvo klubova!

- Ne osjećam se kao kralj svijeta, niti kao najbolji nogometaš na planeti. Ne vjerujem u te stvari. Ista sam osoba kao što sam i uvijek bio, ne osjećam se kao najbolji, najbolja je – Barcelona – izjavio je 22-godišnji as za španjolski list el Periodico.

- Moja su razmišljanja vezana jedino uz momčad i uz naša postignuća. Kada se sjetim što smo sve osvojili, zadovoljstvo je još veće. Kasnije je, naravno, lijepo okititi se i individualnim nagradama. Bila je ovo povijesna godina i za Barcelonu i za mene, ali, samo zahvaljujući radu svih članova mog kluba - dodao je Messi.

Messi: 'Boli me kad kažu da nisam Argentinac'

Na kritike sunarodnjaka koji tvrde da više truda ulaže igrajući za Barcelonu nego za argentinsku nogometnu reprezentaciju, Messi je odgovorio:

- Boli me kada to tvrde, ništa me više ne može raniti nego kad mi kažu da nisam Argentinac. Ne smeta me kada me nazivaju Kataloncem, ali da kada misle da nisam Argentinac.

Messi je pogodio gol prsima za pobjedu Barcelone protiv Estudiantesa iz La Plate za 2-1 pobjedu u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Ubrzo nakon toga u argentinskom gradu krenulo je pogrdno skandiranje usmjereno omalenom vođi Barcelone ("Messi nije Argentinac"), a sve je popraćenom grafitima ružnog sadržaja.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika