21.12.2009. / 18:52

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Raduj se narode: Ina ponovno snižava cijene naftnih derivata

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto

Naftni derivati od ponoći će ponovno biti jeftinijiNaftni derivati od ponoći će ponovno biti jeftinijiI drugi tjedan za redom iz Ine stižu sretne vijesti za sve kupce njihovih naftnih derivata. Prema još neslužbenim informacijama, cijene bi trebale biti niže od tri do devet lipa po litri.

Tako eurosuper 95 pojeftinjuje za osam lipa po litri, pa će se od ponoći i u slijedećih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,60 kuna (do sada 7,68 kuna).

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti manja također za osam lipa i iznosit će 7,51 kunu po litri (do sada 7,59 kuna), dok će se super plus 98 prodavati po 7,66 kuna po litri, ili devet lipa jeftinije od dosadašnjih 7,75 kuna.

Pojeftinjuje i plavi dizel

Cijena eurodizela bila bi manja za pet lipa i iznosila bi 7,07 kuna po litri (do sada 7,12 kuna), dok bi za tri lipe pojeftinio dizel i nova bi mu cijena bila 6,95 kuna po litri (do sada 6,98 kuna).

Za tri bi lipe po litri, kako se neslužbeno doznaje, pojeftinio i plavi dizel koji bi se prodavao po 3,92 kune po litri (do sada 3,95 kuna), a četiri lipe manja bila bi cijena loživog ulja ekstra lakog i nova bi mu cijena bila 4,36 kuna (do sada 4,40 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 21.12.09. 20:21

ovo oni zovu gorivo?najgore smeče,a ne gorivo.Već dva dana ne mogu upaliti Golfa,jer sam natočio obićnu naftu.Poljoprivrednici pričaju da im se plavi dizel pretvorio u želatinu.Gdje je sad velika i slavna državna inspekcija da utvrdi (ne)kvalitetu ovog tzv.goriva?Koje nam smeče prodaju u EU već bi ih davno zatvorili.Još jedna velika "briga" vlade o građanima.Banda korumpirana!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika