21.12.2009. / 23:04

Autor: Ana Smrečki

Šeks predložio Mesiću odlikovanje premijerke Kosor zbog borbe protiv korupcije

Ističe i njezino djelovanje u zaštiti prava branitelja, svih ugroženih skupina u društvu, nasilja u obitelji te prevenciji zlouporabe opojnih droga. Potpredsjednik Sabora pripisuje joj i deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom Unijom, odnosno rješenje graničnog spora sa Slovenijom

Potpredsjednik Sabora Vladimir ŠeksPotpredsjednik Sabora Vladimir ŠeksPotpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks predložio je predsjedniku Mesiću da premijerku Kosor odlikuje visokim odličjem Velereda kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom, piše Večernji list. Iako je Kosor tek pet mjeseci na premijerskoj funkciji, Šeks ističe tri razine zasluge, a sve potkrepljuje činjenicom da je izabrana za osobu i političarku godine.


Predsjednik Mesić zaprimio Šeksov prijedlog

Ističe njezino djelovanje u zaštiti prava branitelja, svih ugroženih skupina u društvu, nasilja u obitelji te prevenciji zlouporabe opojnih droga. Potpredsjednik Sabora pripisuje joj i deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom Unijom, odnosno rješenje graničnog spora sa Slovenijom. No, to nije sve. Tu je i 'istinska i beskompromisna' borba protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Iz ureda predsjednika stigla je potvrda da su zaprimili prijedlog da se premijerka odlikuje visokim odličjem i poručuju da je taj prijedlog u proceduri. Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom treće je odlikovanje RH po važnosti, a ustanovljen je 10. ožujka 1995. godine.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 22.12.09. 08:49

Ja bi im svima dao za nagradu 625 kn božićnice i smjenio ih redom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika