22.12.2009. / 10:58

Autor: Martina Čizmić

Javnost poručila: Sanaderu, ne vraćaj se više

"Hvala vam i doviđenja", riječi kojima se Sanader oprostio od kolega u Vladi, novinara, ali i hrvatskih građana ostale su duboko urezane u pamćenje javnosti. A ona je ovaj put odlučila reći "ne" Sanaderovom povratku

Ivo SanaderIvo SanaderKada je sada bivši premijer Ivo Sanader 1. srpnja objavio da odlazi sa mjesta predsjednika vlade, cijelokupna je javnost bila u šoku. No, gotovo šest mjeseci kasnije, raspoloženje se promijenilo.

U istraživanju koje je za Novu Tv provela agencija Puls, čak je 80 posto građana reklo kako se Ivo Sanader ne bi trebao vraćati u politiku. Zanimljivo je da njegov povratak podržava sam 20 posto građana, odnosno samo 22 posto birača HDZ-a.

Kosor bi trebala spriječiti povratak Sanadera

Velika većina, njih 70 posto, ne želi ga više vidjeti u politici, a gotovo 50 posto smatra da bi ga Jadranka Kosor trebala spriječiti u povratku.

Očito je način na koji je otišao, Sanadera stajala ugleda u javnosti. Prije svega u percepciji ljudi prema njegovom načinu rada.

Tako čak 62 posto ispitanika smatra da je Jadranka Kosor bolja šefica Vlade od Sanadera.

Osim javnosti, uz premijerku su i koalicijski partneri koji su najavili odlazak iz Vlade ukoliko se Sanader vrati.

"Hvala vam i doviđenja", riječi kojima se Sanader oprostio od kolega u Vladi, novinara, ali i hrvatskih građana ostale su duboko urezane u pamćenje javnosti. A ona je ovaj put odlučila reći "ne" Sanaderovom povratku.

No, nije samo javnost protiv povratka bivšeg premijera u politički život. Sve je glasnije protivljenje i unutar njegove stranke. Nakon što su poskidali sve njegove slike iz stranačke središnjice, prema Nacionalovim informacijama, neki su mu članovi poslali i pismo u kojem mu pišu da se ne vraća.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika