22.12.2009. / 10:59

Autor: Nacionalova redakcija

Vojkoviću iza leđa: Podnesena kaznena prijava protiv bivšeg šefa CO leasinga

Vojkovića i Dretara, navodno veže dugogodišnje prijateljstvo te je to jedan od razloga zbog kojeg je Zoran Šangut prijavu poslao bez Vojkovićevog znanja i u dogovoru s aktualnim predsjednikom Uprave Croatia leasinga Mirom Marketićem

Zoran Šangut podnio je kaznenu prijavu protiv bivšeg šefa CO LeasingaZoran Šangut podnio je kaznenu prijavu protiv bivšeg šefa CO LeasingaČlan Uprave Croatia leasinga Zoran Šangut jučer je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u ime svoje tvrtke podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Uprave Croatia leasinga Krešimira Dretara, piše Novi list.

Dretara, koji trenutno obnaša funkciju direktora prodaje u Croatia osiguranju, nova uprava Croatia leasinga smatra jednim od odgovornih za nestanak 17 milijuna kuna iz poduzeća.

"Imenovani Krešimir Dretar sklapao je ugovore s tvrtkom 'Auto Pupek' nakon što je već bilo uočljivo da ova tvrtka ne poštuje i ne izvršava svoje obaveze po ranije sklopljenim ugovorima", stoji u prijavi koju posjeduje riječki dnevnik. U njoj se Dretar sumnjiči za "kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora te kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti".

Brisanje naloga

Već ranije je šef Nadzornog odbora Croatia leasinga Hrvoje Vojković, podnio kaznene prijave protiv poduzeća Auto Pupek, Conforto auto i Conforto trgovina, ali ne i protiv predsjednika Uprave Dretara koji im je omogućio da iz Croatia leasinga dobiju 17 milijuna kuna.

Osim toga Vojković je te prijave podnio tek kada je cijeli slučaj objavljen u medijima, iako je za ove malverzacije saznao mjesec dana ranije.

Kako piše Novi list, Conforto i Pupek prijavljeni su jer su od Croatia leasinga uzeli 17 milijuna kuna za nabavu automobila, ali novac nikad nisu vratili niti su ispoštovali odredbe potpisanih ugovora. Dugovanje Conforta uopće nije bilo vidljivo u kompjuterskom sustavu CO leasinga, a jedna službenica u istrazi je priznala da ga je iz sustava brisala po nalogu Uprave na čelu s Dretarom, a Vojkoviću niti to nije bilo dovoljno da za malverzacije osumnjiči i predsjednika Uprave Dretara.

Dugogodišnje prijateljstvo

Naime, Vojkovića i Dretara, navodno veže dugogodišnje prijateljstvo te je to jedan od razloga zbog kojeg je Zoran Šangut prijavu poslao bez Vojkovićevog znanja i u dogovoru s aktualnim predsjednikom Uprave Croatia leasinga Mirom Marketićem.

Zanimljivo je i kako je navedena kaznena prijava išla preko odvjetnika Berislava Hercega, a ne preko odvjetničkog ureda Gajski, koji inače zastupa Croatia leasing. Novi list zaključuje kako se iz ovih postupaka jasno vidi kako ljudi koji su otkrili malverzacije u Croatia leasingu ne vjeruju odvjetničkom uredu koji zastupa njihovu tvrtku, kao niti čelnom čovjeku Croatia osiguranja Vojkoviću.

Vezane vijesti

Hrvoje Vojković optužen za bespravnu gradnju u Parku prirode Žumberak

Hrvoje Vojković optužen za bespravnu gradnju u Parku prirode Žumberak

Protiv bivšeg čelnika Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića (41) podnesen je optužni prijedlog zbog bespravne gradnje vikendice unutar zaštićenog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika