22.12.2009. / 11:37

Autor: Boris Bilas

Bandićeva pobjeda: Zagrebačka skupština prihvatila gradski proračun

Raspravu je dodatno začinio Milan Bandić, koji je na svojem omiljenom stranom jeziku svim kritičarima prije glasovanja poručio: "Take it or leave it".

Milan BandićMilan BandićUsprkos svađama, pa čak i otvorenoj netrpeljivosti nekih zastupnika SDP-a u zagrebačkoj skupštini i gradonačelnika Milana Bandića, gradski su zastupnici danas ipak prihvatili pororačuna za 2010. godinu.

Prijedlog proračuna gradonačelnika Milana Bandića za 2010. godinu težak je 7,4 milijarde kuna, a prihvaćen je unatoč velikim kritikama koje su zastupnici i SDP-a i opozicije već dva mjeseca ponavljali. Većina kritičara smatra kako je proračun nerealan i napuhan te da su planirani prihodi previsoki.

'Odrezati mačku rep'

No, sa 33 glasa za, šest protiv i dva suzdržana proračun je prihvaćen nakon drugog čitanja, a SDP-ovci su svoj glas dali uz napomenu da su svjesni kako će u svibnju morati doći do rebalansa u visini od 200 do 300 milijuna kuna.

SDP-ov zastupnik Igor Rađenović svjestan je da proračun nije dobar, ali u ovom trenutku njegova stranka nema drugog izbora.

"Morat ćemo mačku još jednom odrezati rep. SDP će prihvatiti proračun jer se u ovom trenutku ne može bolje napraviti", kazao je Rađenović, na što je dobio odgovor iz oporbenog HDZ-a.

'Take it or leave it'

"Kako god gledali na ovaj proračun, on je neodrživ. Prenapuhan je za barem 300 milijuna kuna i stoga me zanima tko će podržati ovaj proračun za koji svi vi znate da je neodrživ. Hoćete li ruku podići zbog interesa građana ili zbog straha od raspuštanja Gradske skupštine", rekao je Jasen Mesić, šef zagrebačkog HDZ-a.

Raspravu je dodatno začinio Milan Bandić, koji je na svojem omiljenom stranom jeziku svim kritičarima prije glasovanja poručio: "Take it or leave it".

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika