22.12.2009. / 11:43

Autor: Martina Čizmić

Iznenađenje: Ante Perković podnio ostavku i odlazi iz Badela

Perkovića će na čelu Uprave Badela naslijediti Zvjezdana Blažić, članica Uprave koja je do sada bila zadužena za pravne i kadrovske poslove u tvrtki

Ante PerkovićAnte PerkovićPredsjednik Uprave Badel 1862, Ante Perković, na konferenciji za novinare objavio je da je podnio ostavku na to mjesto i odlazi u mirovinu.

To je jedan od zaključaka sa sjednice Nadzornog odbora održane jučer. Uz promjene na čelu Uprave, na sjednici Nadzornog odbora donesen je i plan za srestrukturiranje tvrtke.

"Imamo krizu vlasništva u Badelu. Moramo se homogenizirati i pomiriti. To će biti moj sljedeći zadatak", rekao je Perković.

Nakon odlaska Perkovića restrukturiranje

Perkovića će na čelu Uprave Badela naslijediti Zvjezdana Blažić, članica Uprave koja je do sada bila zadužena za pravne i kadrovske poslove u tvrtki. Plan restrukturiranja tvrtke usredotočio se na povratak osnovnoj djelatnosti - proizvodnji alkoholnih pića. Za dio tvrtke koji se bavi proizvodnjom bezalkoholnih pića tražiti će se strateški partner.

U planu je i prodaja nekretnina kako bi se popravila likvidnost tvrtke. Tako će nove vlasnike tražiti zemljište na Borongaju s kojeg će se pogon preseliti na Žitnjak. Prodavati će se i veliko zemljište u industrijskoj zoni Rakovica, vinarije u Sv. Ivanu Zelini, ali i uredski prostori u Križevcima, Splitu i Rijeci.

Reorganizacija će nužno značiti i odlazak dijela radnika kroz otpremnine i prijevremeni odlazak u mirovinu.

Blažić je rekla kako je uputila zahtjev Vladi za pomoć u odblokiravanju računa koji je blokirala Carinska uprava zbog neplaćenih trošarina. Zbog blokade Badel ima problema sa isplatom plaća za studeni, pa s nadaju da će naići na razumjevanje i banaka.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika