22.12.2009. / 12:18

Autor: Hina

Areva potpisala sporazum s Dubaijem o isporuci trafostanica

Gospodarstvo Dubaija posljednjih je godina bilježilo snažan rast, na krilima razvoja tržišta nekretnina, ali ga je teško pogodila gospodarska kriza jer je ograničila raspoloživa sredstva za financiranje ambicioznih građevinskih projekata

Ugovorena je isporuka jedanaest plinom izoliranih stanica (GIS-gas insulated substations)Ugovorena je isporuka jedanaest plinom izoliranih stanica (GIS-gas insulated substations)Francuski div nuklearne energije Areva priopćio je da je potpisao 200 milijuna eura vrijedan sporazum s krizom uzdrmanim emiratom Dubai o isporuci 11 trafostanica.

"Radi se o najvećoj dosadašnjoj narudžbi upućenoj Arevinoj jedinici za prijenos i distribuciju električne energije (Areva T&D) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima", stoji u priopćenju te kompanije.

Philippe Guillemot, izvršni direktor tvrtke Areva T&D, kazao je kako se radi o "prestižnom ugovoru" koji će učvrstiti prisutnost te kompanije u regiji.

Unatoč krizi, u Dubai Worldu se i dalje gradi

Ugovorena je isporuka jedanaest plinom izoliranih stanica (GIS-gas insulated substations).

Gospodarstvo Dubaija posljednjih je godina bilježilo snažan rast, na krilima razvoja tržišta nekretnina, ali ga je teško pogodila gospodarska kriza jer je ograničila raspoloživa sredstva za financiranje ambicioznih građevinskih projekata.

Odvojeno je jedna njemačka građevinska kompanija najavila plan gradnje luksuznih vila i hotela u Dubaiju unatoč tome što taj emirat u regiji Perzijskog zaljeva upravo pregovara s kreditorima o restrukturiranju ogromnih dugova posrnule državne grupacije Dubai World.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika