22.12.2009. / 13:47

Autor: Hina

Profesora Kursara napao otac studentice koja je ispit pala 20 puta

Posljednji, ujedno i najteži napad dogodio se krajem prošlog tjedna kada je nepoznata osoba profesora dočekala u stubištu njegove zgrade, poprskala ga sprejem u oči i pretukla gumenom palicom, slomivši mu pritom prst

Tonči KursarTonči KursarUhićena su dvojica muškaraca za koje zagrebačka policija vjeruje da stoje iza prijetnji profesoru Fakulteta političkih znanosti Tončiju Kursaru, no njih se za sada ne povezuje i sa fizičkim napadima na profesora koji je posljednjih godinu i pol dana izvrgnut prijetnjama, zastrašivanju i nasilništvu.

Policija je dvojicu osumnjičenika sinoć privela istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda koja ih je zadržala u pritvoru. Riječ je o 57-godišnjaku koji je prijetio profesoru jer mu kćer niti nakon 20-ak pokušaja nije uspjela položiti ispit iz Kursarova kolegija. Uz njega je uhićen i 28-godišnji zaposlenik njegove tvrtke kojeg je također angažirao za prijetnje profesoru.

Policija 57-godišnjaka sumnjiči da je u kolovozu prošle godine u pothodniku koji spaja Aveniju Marina Držića i Ulicu Cvijete Zuzorić presreo profesora i zaprijetio mu kako bi ga prestrašio i uznemirio. No, budući da ni nakon toga njegova kćer nije uspjela položiti ispit otac je u ožujku ove godine nabavio plastičnu kantu napunjenu građevinskom bojom te se zajedno s 28-godišnjakom automobilom odvezao u blizinu profesorovog stana. Kada je profesor izašao iz zgrade u kojoj živi, mlađi osumnjičenik mu je prišao s leđa, odgurnuo ga rukom i na njega bacio kantu s bijelom bojom te pobjegao zajedno s 57-godišnjakom.

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi otkrili tko stoji i iza ostalih puno težih fizičkih napada na profesora Kursara. Naime, 10. lipnja ove godine za sada nepoznati nasilnik napao ga je drvenom letvom te ga lakše ozlijedio, a samo devet dana kasnije primio je i anonimno prijeteće pismo.

Posljednji, ujedno i najteži napad dogodio se krajem prošlog tjedna kada je nepoznata osoba profesora dočekala u stubištu njegove zgrade, poprskala ga sprejem u oči i pretukla gumenom palicom, slomivši mu pritom prst.

Ogorčeni napadima na kolegu danas su na FPZ-u održali izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika