12.07.2004. / 00:00

 

SVIJET

POČELI PREGOVORI O ULASKU LABURISTA U SHARONOVU VLADU

Šef izraelske laburističke oporbe Shimon Peres i desničarski premijer Ariel Sharon počeli su u ponedjeljak pregovore o ulasku laburista u vladu. Taj bi savez ojačao Sharona, koji ustraje na planu povlačenja iz pojasa Gaze i uklanjanju četiri židovska naselja na Zapanoj obali.
Prema službenom izvoru, laburistička oporba spremna je pridružiti se Sharonovoj vladi. Peres pri tom inzistira da Izrael ubrza povlačenje iz pojasa Gaze, koje je predviđeno za 2005. godinu. Plan povezivanja navedenih stranaka nailazi na protivljenje unutar Sharonove desničarske stranke Likud. Neposlušnim članovima te stranke Sharon je zaprijetio da će isprovocirati prijevremene izbore, ako ne uspije formirati vladu s laburističkom strankom. Problem bi mogao nastati i oko podjele portfelja jer će Sharon morati neka mjesta ponuditi laburistima, dok će se njegova stranka morati odreći nekih ministarstava.

Vezane vijesti

BUSH ĆE UGOSTITI SHARONA NA SVOME RANČU

Iz Bijele kuće u petak je stigla vijest kako će George W. Bush ugostiti izraelskog premijera Ariela Sharona na svome ranču u Teksasu. Izraelski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika