22.12.2009. / 16:44

Autor: Totalsport

NHL liga: Brodeur oborio novi rekord

Kanadski 37-godišnji vratar hokejaša New Jersey Devilsa Martin Brodeur oborio je još jedan rekord u NHL ligi, onaj po broju odigranih utakmica bez primljenog gola

Martin BrodeurMartin BrodeurKanadski 37-godišnji vratar hokejaša New Jersey Devilsa Martin Brodeur oborio je još jedan rekord u NHL ligi, onaj po broju odigranih utakmica bez primljenog gola.

Brodeur je u uvjerljivu 4-0 pobjedu svojih Devilsa na gostovanju kod Pittsburgh Penguinsa ugradio 35 obrana, ukupno 104. put u karijeri sačuvao vlastitu mrežu netaknutom, te tako oborio rekord koji je prethodno držao Terry Savčuk.

Novi rekord Borodeur je oborio samo tri dana nakon što je srušio rekord Patricka Roya (1030 nastupa) po broju nastupa u regularnom dijelu sezone u NHL ligi u konkurenciji vratara. Utakmica protiv Penguinsa bila je njegova 1032 u 16 odigranih sezona, od kojih je sve proveo u redovima Devilsa.

Što se same utakmice tiče, Devilsi su ju riješili u drugoj trećini koju su dobili s 3-0 i tako odagnali nedoumice oko pobjednika. Nicolas Bergfors, Patrik Eliaš, Mark Fraser i Marc-Andre Fleury zabili su za 26. ovosezonsku pobjedu Devilsa u 35 odigranih utakmica.

New York Rangersi pobijedili su Carolina Hurricanse 3-1 na gostujućem ledu i tako došli do trećeg uzastopnog slavlja. Marian Gaborik zabio je 25. ovosezonski gol, što ga čini najboljim strijelcem NHL lige, a pridodao mu je i asistenciju za ukupan broj od 47 poena. Za Rangerse su još zabili i Brandon Dubinsky i Marc Staal, dok je vratar Henrik Lundqvist obranio 32 udarca prema vratima.

Florida Panthersi slavili su na gostovanju kod Philadelphije 4-1 i tako nanijeli Flyersima 14. poraz u zadnjih 17 odigranih utakmica. Nathan Horton zabio je dva gola, a Stephen Weiss i Michael Frolik po jednog, sve s igračem više, dok je češki vratar Tomaš Vokun zaustavio 30 udaraca prema vratima za 16. ovosezonsku pobjedu Panthersa (u 38 utakmica).

Phoenix je upisao i sedmu uzastopnu domaću pobjedu, a ovoga puta su Coyotesi bili bolji od Columbus Blue Jacketsa 5-2. Scottie Upshall najzaslužniji je za pobjedu Phoenixa budući je upisao dva gola i dvije asistencije. Za tako dug pobjednički niz na domaćem ledu u Phoenixu ne znaju od 2002. godine.

NHL liga, ponedjeljak:

Toronto - Buffalo 2-3 (produžetak)

NY Islanders - Tampa Bay 2-4

Philadelphia - Florida 1-4

Carolina - NY Rangers 1-3

Atlanta - Montreal 3-4 (produžetak)

Ottawa - Boston 0-2

Pittsburgh - New Jersey 0-4

Minnesota - Colorado 3-4

Dallas - San Jose 2-4

Edmonton - St. Louis 2-7

Phoenix - Columbus 5-2

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika