22.12.2009. / 19:45

Autor: Ivica Medo

Video: Cristianu Ronaldu Fifina nagrada za najljepši gol godine

Cristianu Ronaldu pripala je nagrada za najljepši pogodak godine koja se od ove godine premijerno dodjeljuje i nosi ime po slavnom mađarskom reprezentativcu i napadaču Honveda i Real Madrida Ferencu Puskasu

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoLionel Messi uvjerljivo je, sa trostruko više glasova od drugoplasiranog Cristiana Ronalda, izabran od strane Fife za najboljeg igrača svijeta u prošloj godini, no Portugalcu je ipak pripala jedna vrijedna nagrada i to za najljepši pogodak prošle godine koja se premijerno dodjeljuje i nosi ime po slavnom mađarskom reprezentativcu i napadaču Honveda i Real Madrida Ferencu Puskasu.

Ronaldov gol Portu koji je postigao u dresu Manchester Uniteda udarcem sa 36 metara, u četvrtfinalu prošlosezonske Lige prvaka, dobio je 17.68 posto glasova od ukupno 120.000 glasača koji su glasovali na službenoj Fifinoj web stranici.

Na drugo mjesto se plasirao veznjak Barcelone Andres Iniesta s pogotkom koji je postigao protiv Chelseaja u polufinalu Lige prvaka u Londonu. Za njegovo pogodak glasovalo je 15.64 posto glasača.

Sa 13.39 posto osvojenih glasova na trećem mjestu je pogodak Brazilca Grafitea koji je postigao u pobjedi njegova Wolfsburga nad Bayernom od 5:1 u Bundesligi.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika