22.12.2009. / 22:56

Autor: Ana Smrečki

Kalmeta: Stojimo iza Kosor, ona stoji iza nas i to je pobjednička formula HDZ-a

«Neki bi htjeli stvoriti raskol u HDZ-u ili makar pronaći kakvu pukotinu, ali u vrhu stranke postoji jedinstvo i neupitna potpora predsjednici Jadranki Kosor. Svi mi stojimo iza nje, a ona stoji iza nas i to je pobjednička formula HDZ-a», izjavio je Kalmeta u Zadru

Ministar Božidar KalmetaMinistar Božidar KalmetaOno o čemu se ovih dana spekuliralo, postalo je i službeno. Nakon navodnih brojnih afera u državnim poduzećima, od HAC-a do HŽ-a, te posljednje nesreće na glavnom zagrebačkom kolodvoru, kada se dovodila u pitanje odgovornost resornog ministra Kalmete, potvrđena je njegova dosadašnja čvrsta pozicija u Banskim dvorima i HDZ-u.

Kalemtina pozicija u Vladi i HDZ-u neupitna

Nakon što su u utorak otvorili puni profil riječke obilaznice, Kosor i Klameta zajedno su se pojavili na predizbornom skupu HDZ-ovog predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga u Zadru. Za govornicom su se našli i premijerka i ministar i naravno HDZ-ov predsjednički kandidat. Javnosti je ipak trenutno bio zanimljiviji odnos na relaciji Kosor-Kalmeta.

«Neki bi htjeli stvoriti raskol u HDZ-u ili makar pronaći kakvu pukotinu, ali u vrhu stranke postoji jedinstvo i neupitna potpora predsjednici Jadranki Kosor. Svi mi stojimo iza nje, a ona stoji iza nas i to je pobjednička formula HDZ-a», izjavio je Kalmeta u Zadru, podsjetivši da se 'SDP-u tresu gaće' kada se sjeti nepobjedive IX izborne jedinice u kojoj je HDZ osvojio deset, mandata.

Kosor i Kalmeta izljubili se i zaplesali u Zadru

Nakon govora, Kalmeta se izljubio s predsjednicom Vlade i stranke, a budući da se nalazi na 'domaćem terenu' prepuna dvorana pljeskala mu je nekoliko minuta. Budući da je Kalmeta nekoliko puta u svom obraćanju Zadranima, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, spomenuo premijerku, očito je da su sve eventualne tenzije, splasnule. Dobro raspoložena, Kosor je s ministrom Milinovićem zaplesala na pjesmu 'Vilo moja'.

Očekivano, potporu trenutno javnosti najzanimljivijem ministru, u Zadru je dao i predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang. Poručio je da je napad na Kalmetu, 'pucanj u njega osobno, ali i u HDZ'. Pojasnio je i nedavnu izjavu premijerke Kosor da u Hrvatskoj 'nema nedodirljivih', istaknuvši da je predsjednica ima jasan cilj, a to je borba protiv kriminala i korupcije.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 22.12.09. 23:38

Raspisite izbore! Narod ce vam sve reci!!!!! Gdje su vam sada muda! Franc ih je imao i svako malo raspisivao izbore. Vi ih nemate!!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 22.12.09. 23:55

Stajati jedno drugome iza ledja, moguce je jedino gospodo, jedno drugom okrenuti ledja. Ostalo je laz.


registracija
27/7/09

columbo, 23.12.09. 01:23

Gadi mi se ovo psece umiljavanje repom. Fuj!


registracija
17/12/09

petrus, 23.12.09. 09:46

Zanima me samo dokle će uopće stajati. Narod će ih srušiti za koji mjesec.


registracija
15/11/06

rimaz, 23.12.09. 10:17

A jučer u Zadru, euforija skandiranje... Pravi HDZ-ovski skup napuhanih i narcisoidnih tipova. I dešava se trgovina. Vidjelo se da je Kosorica preko Kalmete "kupila" podršku desnog krila HDZ-a, i osigurala se od Sanaderovog povratka. Bravo Kosorice!? Samo, što od toga ima Hrvatska? Može li se očekivati da će Kalmetina ekipa (ministarstvo) i dalje moći raditi što i kako hoće bez odgovornosti. A plaću će vjerujem primati redovito i obilato.


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.12.09. 10:22

"Svi mi stojimo iza nje, a ona stoji iza nas i to je pobjednička formula HDZ-a" - pa nije to nikaj originalno. To je formula po kojoj delaju sve svjetske zločinačke organizacije. Ali (kak narod veli: "Svaka sila za vrijeme") i tomu bu došel kraj, a onda ko si ne osigura "imunitetu" - jao i pomagaj!


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.12.09. 10:25

Usput - Zadrani - hrvatska vas javnost sve više akceptira kak dio te Zločinačke organizacije. Nije vam to baš mudro - dugoročno. Kratkoročno imate dosta koristi od takve "politike", ali prodati se za šaku "judinih škuda" nikomu nikad nije donijelo sreću. Hajd Zadrani probudite se i razmislite malo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika