23.12.2009. / 11:58

Autor: Totalsport

Lionel Messi najniži u momčadi kao četverogodišnjak

Njemački dnevnik Bild dokopao se fotografije momčadi limača Grandolija iz Rosarija u Argentini, snimljene 1991. godine

Lionel Messi u drugom redu, drugi zdesnaLionel Messi u drugom redu, drugi zdesnaNjemački dnevnik Bild dokopao se fotografije momčadi limača Grandolija iz Rosarija u Argentini, snimljene 1991. godine.

Najniži dječak na slici, drugi zdesna u stajaćem redu, današnji je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi. Na ovoj je fotogradiji imao svega četiri godine.

Njegov prvi trener Ricardo Aparicio vrlo je brzo uočio dječakov izvanserijski talent, te ga poslao nakon nekoliko godina u jedan od dva prvoligaška kluba iz grada, Newell's Old Boyse.

Tamo se Messi nastavio igrački razvijati, ali ne i fizički. Kako njegov otac, inače radnik u metalskoj industriji, nije mogao zarađivati dovoljno novca da bi Leu mogao priuštiti svakodnevni tretman hormonom rasta, cijela je obitelj 2000. godine, s Leom kao 13-godišnjakom visokim tek 140 centimetara, preselila u Barcelonu.

Otada je katalonski nogometni klub preuzeo na sebe troškove terapije. Pune je četiri godine Messi svakodnevno primao injekcije hormona rasta u obje noge.

Danas je Messi, iako i dalje s omalenih 169 centimetara, najbolji svjetski nogometaš po svim najrelevantnijim izborima. Zarađuje godišnje 12 milijuna eura. Sva su se ulaganja isplatila. Kako Messiju, tako i Barceloni.

Dječačić patuljastog rasta s fotografije danas je nogometni velikan.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika