23.12.2009. / 12:35

Autor: Hina

Sud odredio 290 milijuna dolara kazne Microsoftu i naredio povlačenje Worda

Sud je naredio Microsoftu da od 11. siječnja 2010. obustavi prodaju svih programa Word koji sadrže sporni kod

Microsoft će morati platiti 290 milijuna dolara kazneMicrosoft će morati platiti 290 milijuna dolara kazneAmerički prizivni sud potvrdio je presudu kojom je američki softverski div Microsoft kažnjen s 290 milijuna dolara zbog neovlaštenog korištenja tuđih patenata u softverskim rješenjima za XML datoteke.

Sud je u utorak naredio Microsoftu i da od 11. siječnja 2010. obustavi prodaju svih programa Word koji sadrže sporni kod.

Time je potvrđena presuda teksaškog suda iz kolovoza, kojom je utvrđeno da je Microsoft u programu Word neovlašteno koristio patente kanadske kompanije i4i Inc.

Microsoft neovlašteno koristio tuđi patent

"Mala tvrtka je razvila patent koji joj je samo donio gubitak tržišnog udjela, prepoznatljivog branda i naklonosti kupaca zbog protuzakonitog ponašanja optuženog", stoji u sudskim spisima tročlanog sudskog vijeća.

"Teksaški sud utvrdio je da je Microsoft svojim spornim proizvodima preoteo 80 posto HML tržišta, prisilivši i4i na promjenu poslovne strategije".

Microsoft nije objavio reakciju na presudu, no stručnjaci očekuju da će se vjerojatno pokušati nagoditi s tvrtkom i4i i ponuditi joj plaćanje licence za primjenu patenta.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika