23.12.2009. / 14:02

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Optimistični Nadan: Očekujem potporu glasača HDZ-a ali i mnogi drugih

"Moj zadatak je da svakome omogućim da svoj posao radi slobodno te da ga neću nazivati na telefon i zagovarati drugo", kaže Vidošević

Nadan VidoševićNadan VidoševićPredsjednički kandidat Nadan Vidošević izjavio je danas kako je zadovoljan tijekom kampanje te optimističan oko ishoda prvog kruga izbora jer osim potpore glasača HDZ-a očekuje i potporu glasača do lijevog centra do desnice.

Nadam se da su građani shvatili moje poruke koje su se razlikovale od ostalih predsjedničkih kandidata, jer ono o čemu govorim nema ideološki predznak i odnosi se na funkcioniranje sustava koji je ugrožen, istaknuo je Vidošević na završnoj konferenciji za novinare okružen simpatizerima i članovima Izbornog stožera.

Od lijevog centra do desnice

Kaže kako je tijekom kampanje dobio potporu mnogih - od lijevog centra do desnice - poput PGS-a, HSP-a, Nezavisne liste Gordana Matkovića, donedavne predsjednice HSLS-a Đurđa Adlešić, pojedinih lokalnih ogranaka HSS-a te Demokratske stranke umirovljenika.

"Predsjednici Mesić i Tuđman u svom su vremenu radili najbolje što su znali i zahvalan sam im na svemu što su dobro napravili. Mislim da u ovom vremenu treba raditi drugačije, a jedno od bitnih područja je stvaranje drugačijim moralnih vrijednosti u društvu", rekao je Vidošević.

Smatra da je zadatak predsjednika da u tome ohrabri i premijerku kako izvršna vlast ne bi blokirala rad državnog odvjetnika, policajca, inspektora i svakog tko svoj posao obavlja da bi se građani osjećali jednakima u društvu. "Moj zadatak je da svakome omogućim da svoj posao radi slobodno te da ga neću nazivati na telefon i zagovarati drugo", kaže Vidošević.

Dužničko ropstvo

Smatra da su važne zadaće hrvatskog predsjednika "prodati robu, prodati uslugu i dovesti investitore", pa stoga smatra da obavještajni sustav nad kojim predsjednik ima ingerencije treba više usmjeriti gospodarskoj špijunaži i praćenju kretanja kapitala.

Vidošević se zalaže za promjenu načina rada i vrijednosti koje poštujemo kao zajednica, jer će u suprotnom Hrvatska ostati brod koji tone u dužničko ropstvo i kojim upravljaju vjerovnici zbog duga višeg od 40 milijardi eura.

"Pred nama je godina koja će, nadam se, biti prijelomna za Hrvatsku kao 1991. kada smo se borili za državu i bili svi zajedno, i to je ono što nam treba i u idućoj godini", rekao je Vidošević koji je simbolički svoje obraćanje novinarima prije prvog kruga izbora završio uz pjesmu "Nada" Gabi Novak.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
22/12/09

cobra, 23.12.09. 18:59

Tko vara hrvatske glasaće?
Dođe vrijeme novih izbora, tada obično stranke predstave nove (ili stare kandidate) i još se jave osobe koje ne pripadaju niti jednoj stranci, one su onako kao samostalne.
U svakoj stranci večina članova su karijeristi i ako ih stranka ne bira za dolazeće izbore tada se
gospoda nađu uvrijeđeni , odstupe od stranke, stranka ih izbaci i oni počnu vlastitu kampanju.
S čijim novcima? U svakom slučaju ako ih neče stranka birati za budučeg predsjednika zašto bi ih birali bitraći.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika