23.12.2009. / 14:55

Autor: Martina Čizmić

Vlada odgodila privatizaciju brodogradilišta: Novi natječaj do 15. veljače 2010.

"Uskoro, možda već sljedeći tjedan, imat ćemo već prve konture o fondovima za gospodarsku suradnju", rekla je premijerka te je dodala kako postoji načelni interes banaka i nekih osiguravajućih društava

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici odlučila odgoditi raspisivanje drugog kruga privatizacije hrvatskih brodogradilišta. Vlada je nakon intenzivnih razgovora s europskom komisijom odlučila pomaknuti rok raspisivanja natječaja sa 6. siječnja 2010., a drugi će krug privatizacije prema današnjoj odluci biti raspisan najkasnije 15. veljače iduće godine.

Isto tako Vlada je odlučila da će drugi krug trajati 60 dana, a ne 30 dana kako je bilo u prvome krugu. Premijerka Jadranka Kosor je izrazila nadu da će Vlada uspjeti pomoći u privatizaciji brodogradnje koliko je god to moguće unutar zakonskih okvira.

Fond za gospodarsku suradnju

Kosor je već za sljedeći tjedan najavila raspravu o fondu za gospodarsku suradnju kao i dodatno snaženje Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

"Uskoro, možda već sljedeći tjedan, imati ćemo već prve konture o fondovima za gospodarsku suradnju", rekla je premijerka te je dodala kako postoji načelni interes banaka i nekih osiguravajućih društava.

Uputila je poruku građanima i prije svega gospodarstvenicima da će oba projekta iznjedriti u suradnji s HUP-om.

Plan za 2010.

"To su projekti koji zahtijevaju puno napora i znanja, ali u dobre volje. nadam se da ćemo uspjeti", kazala je premijerka.

Na kraju je Kosor podsjetila na tri ovogodišnja rebalansa, ali je naglasila da je očuvana stabilnost javnih financija i bankarskog sustava. Najavila je i kako će se u 2010. Vlada usredotočiti na očuvanje radnih mjesta, jačanje gospodarstva te da će pokušati povećati davanja potpore svim tvrtkama koje su u poteškoćama a imaju potencijala za normalan rad.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 28.12.09. 20:12

Gospodo novinari! Nedopustivo je sto uporno i porazno pisete, kao gore u tekstu. " Hrvatska je Vlada .......", umijesto: Hrvatska Vlada je.......... Izmedju imena i prezimena nema mijesta za nikakvu vrstu rijeci. Molim Vas, pripazite malo! Hvala!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika