23.12.2009. / 15:08

Autor: Hina

Mesić: Ne zadržavam utjecaj u vojsci, biti ću doživotni bivši predsjednik

"O Luciću se puno govori. On ima 25 godina staža, a imate generale koji imaju preko 40 godina staža. Dakle, ne znam zašto je Lucić u pitanju", rekao je Mesić

Stjepan MesićStjepan MesićHrvatski predsjednik Stjepan Mesić demantirao je danas navode medija da smjenjuje vojne osobe kako bi na taj način zadržao utjecaj u vojsci nakon prestanka svog mandata, te poručio kako će nakon 18. veljače, kada mu prestaje mandat, biti "doživotni bivši predsjednik".

"Ja neću zadržati nikakva utjecaj. Ja sam poslije 18. veljače doživotni bivši predsjednik. Prema tome, niti želim, niti mogu zadržati bilo kakav utjecaj, niti mi to treba", rekao je Mesić novinarima nakon prijema za dužnosnike koji je u povodu nadolazećih blagdana priredio u svome Uredu. Novinare je zanimalo ima li istine u medijskim tvrdnjama da će biti u vojsci doći do smjena kojima Predsjednik želi zadržati svoj utjecaj.

Naime, jedne dnevne novine danas pišu da je Mesić odlučio smijeniti načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića i na njegovo mjesto postaviti ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, generala Darka Grdića. List navodi kako je Mesić, navodno, o tome razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor te od nje tražio da se o tome izjasni.

'O Luciću se puno govori'

Mesić je dodao je kako u vojsci, prema pravilima, postoji određeni rok do kada netko može biti na funkciji, a nakon toga, kako je rekao, jednostavno dolazi do zamjene.

"A to ne znači da je bilo tko od njih napravio loš potez", rekao je Mesić i dodao, upitan o Luciću, kako ne zna zašto ga mediji dovode u pitanje.

"O Luciću se puno govori. On ima 25 godina staža, a imate generale koji imaju preko 40 godina staža. Dakle, ne znam zašto je Lucić u pitanju", rekao je Mesić.

Kalmeta pozvan, ali se nije pojavio

Mesić je, na upit novinara, rekao kako je na današnji prijem pozvao sve ministre u Vladi, pa tako i ministra prometa Božidara Kalmetu koji prijemu nije nazočio.

Ponovio je svoj ranije stav kako bi Kalmetu bilo najbolje pitati kolika je odgovornost njegova resora za posljednju željezničku nesreću na zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

"Mislim da je najbolje da njega pitate, jer prije svega on najbolje može odgovoriti koliku njegov resor ima odgovornost za ono što se događa u željeznicama", rekao je predsjednik upitan o Kalmetinoj odgovornosti. "Najbolje je s njim razgovarati", rekao je.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 23.12.09. 15:21

bit ces ti mesicu dozivotni komunjar i jednoumni lazljivac, zastitnik komunistickih zlocinaca i zlocina i moralni zlocinac, bivsi najgori predsjednik - izdajnik, sramota za demokratsku RH.


registracija
8/8/09

tovar62, 23.12.09. 20:16

ostani dubre do kraja......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika