23.12.2009. / 15:18

Autor: Totalsport

Blanka Vlašić druga u izboru T&F Newsa

Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto u izboru za najbolju svjetsku atletičarku, u organizaciji uglednog magazina Track and Field News

Blanka VlašićBlanka VlašićSvjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto u izboru za najbolju svjetsku atletičarku, u organizaciji uglednog magazina Track and Field News.

Atletičarkom godine je, kao i u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF), proglašena Sanya Richards koja je 2009. napokon postala svjetska prvakinja na 400 metara. Tome je dodala i zlato u štafeti 4x400 metara, a pobijedila je i na svih šest mitinga posljednjeg izdanja Zlatne lige, podijelivši milijunski "jack pot".

Žiri sastavljen od 32 stručnjaka je Amerikanki ukupno dodijelio 285 bodova, odnosno 45 više nego Blanki Vlašić. Na trećem je mjestu završila svjetska prvakinja u bacanju kugle, Novozelanđanka Valerie Vili (228).

U konkurenciji atletičara nije, dakako, bilo ni najmanje dvojbe. Uvjerljivo je trijumfirao najbrži čovjek današnjice Usain Bolt, svjetski prvak i rekorder na 100 i 200 metara. Apsolutno svi članovi žirija su ga stavili na prvo mjesto (ukupno 320 bodova) , što mu je uspjelo drugu godinu zaredom. Prije njega su maksimalni broj prvih mjesta u izboru Track and Field Newsa osvojili samo Henry Rono 1978. i Michael Johnson 1996.

Drugo je mjesto ove godine pripalo svjetskom prvaku na 5000 i 10.000 metara, te osvajaču "jack pota", Etiopljaninu Kenenisi Bekeleu (268), a treće svjetskom doprvaku na 100 metara Tysonu Gayu (218).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika