23.12.2009. / 16:15

Autor: Totalsport

Schumacher: Ostajem tri godine, ali odmah idemo po naslov

U prvoj izjavi nakon službene potvrde da se vraća u Formulu 1 i da će dogodine voziti za Mercedes GP Michael Schumacher (41) je bez oklijevanja najavio visoke ambicije

Michael SchumacherMichael SchumacherU prvoj izjavi nakon službene potvrde da se vraća u Formulu 1 i da će dogodine voziti za Mercedes GP Michael Schumacher (41) je bez oklijevanja najavio visoke ambicije.

- Uvjeren sam da se zajedno možemo uključiti u borbu za svjetski naslov. Radujem se što ću ponovno biti na stazi - izjavio je sedmerostruki svjetski prvak.

- Ova je suradnja za mene zatvaranje kruga. Mercedes mi je godinama pružao podršku na početku moje karijere, nadam se da ću im sada moći vratiti za to. Trogodišnje odsustvo iz Formule 1 mi je vratilo svu energiju. Spreman sam za velike stvari, apsolutno vjerujem da mogu biti kompetitivan.

Iako se najprije nagađalo kako će Nijemac u redovima Mercedesa ostati samo sljedeće sezone, u izjavi za Bild je potvrdio znatno dugoročniju suradnju.

- Ideja je da ostanem tri godine. Tri godine vozačkih aktivnosti!

U nastavku je Schumacher iznio još jedan od razloga dolaska u redove momčadi njemačkog proizvođača automobila.

- Mercedes za mene predstavlja novi izazov, u sportskom i privatnom kontekstu. To je novo poglavlje u mojoj karijeri vozača i doista se radujem što ću ponovno raditi sa svojim starim prijateljem Rossom Brawnom i ostalim kolegama s kojima sam surađivao kroz Mercedesov juniorski program.

Upravo je kao član tog programa Schumacher i dobio priliku za debi u Formuli 1. Bilo je to 1991. godine kada je sjeo za upravljač Jordana na Velikoj nagradi Belgije i zauzeo sedmo mjesto. Ubrzo je prešao u Benetton gdje je upoznao Brawna. Njihova se suradnja nastavila i tijekom uspješnih godina u Ferrariju, a sada će dobiti i treću epizodu.

- Sretan sam što danas možemo potvrditi da se Michael vraća u Formulu 1. Njegovih rekordnih sedam naslova govore sami za sebe, radujem se što ćemo opet surađivati - kazao je Brawn.

- Vjerujem da s Michaelom i Nicom Rosbergom imamo najuzbudljiviji vozački dvojac. Oni nam osiguravaju savršenu mješavinu talenta, iskustva, brzine i mladosti. Sada se u potpunosti možemo okrenuti pripremama za novu sezonu. Sve su cigle sada na mjestu za novu uspješnu godinu - dodao je Brawn.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika