23.12.2009. / 17:19

Autor: Hina

Na zatvorenoj sjednici Vlada preraspodjelila 208 milijuna kuna

Ostvarenim uštedama u pojedinim ministarstvima omogućit će se provođenje i realizacija različitih projekata

Jadranka Kosor, Ivan Šuker, Darko MilinovićJadranka Kosor, Ivan Šuker, Darko MilinovićVlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je Odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2009. godinu, u ukupnom iznosu od 208.072.076 kuna.

Ovom se preraspodjelom sredstava ne mijenja ukupna svota sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2009. godinu, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Sredstva za različite projekte

Ostvarenim uštedama u pojedinim ministarstvima omogućit će se provođenje i realizacija različitih projekata, pa je time 67.955.836 kuna osigurano Ministarstvu unutarnjih poslova za Projekt uvođenja biometrijskih e-putovnica te dospjele obveze za energiju.

Preraspodjelom su također osigurana sredstva Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) u iznosu od 14.360.000 kuna za Specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i Ortopedske uređaje i pomagala.

Među ostalim, određene preraspodjele izvršene su i u Ministarstvu znanosti u iznosu od 30.799.495 za provođenje aktivnosti naobrazba učenika s teškoćama u razvoju, za sufinanciranje prehrane učenika u osnovnoškolskim programima i na druge namjene.

Za Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predviđeno je 11.328.010 kuna, čime će se izvršiti dokapitalizacija trgovačkih društava veletržnice ribe u Rijeci i Poreču.

Dio sredstava koristiti će se i za isplatu božićnica te za ostale rashode u pojedinim ministarstvima.

Jamstva za HAC i promjene u upravi ARZ-a

Vlada RH je dala državna jamstva u korist Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zageb, za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste d.o.o. radi financiranja obveza vezanih u izgradnju autocesta, a društvu Hrvatske autoceste d.o.o. dana je suglasnost za kreditno zaduženje na financijskom tržištu kod navedene banke. Radi se iznosu kredita od 100.000.000,00 eura.

Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d., predložen je opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Društva Zlatka Korpara, na osobni zahtjev, te člana Uprave Mire Škrgatića, radi odlaska na novu dužnost. Također, Nadzornom odboru predloženo je imenovanje Mire Škrgatića novim predsjednikom Uprave.

Pokrenut je postupak za sklapanje Ugovora između Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe o izmjeni i dopuni Okvirnog ugovora o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i Republike Hrvatske, koji se odnosi na Projekt "Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok - Vukovar - Vučedol".

Prihvaćeno je i Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Europske investicijske banke za "Projekt obnove cesta II (Hrvatska)/B", te Ugovora o financiranju između Europske investicijske banke i Hrvatskih cesta d.o.o. za "Projekt obnove cesta II (Hrvatska)/B".

Koncesija za prirodnu izvorsku vodu Podravci

Društvu Podravka d.d., Koprivnica, dodijeljena je koncesija za zahvaćanje pitke vode (prirodne izvorske vode) radi prodaje na tržištu. Koncesija se dodjeljuje na razdoblje od 30 godina, na k.č.br 1220/93 k.o. Kukunjevac, u količini od najviše 8 l/s, odnosno najviše 100.000 metara prostornih godišnje.

Vlada RH prihvatila je i novi Prilog C - Tehnički prikazi, kojim se mijenja postojeći prilog C u Strategiji prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa u Republici Hrvatskoj, a objavit će se na internetskim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, u obliku ispravka u tekstu Strategije. Izmjena je donešena radi usklađivanja s novim Zakonom o elektroničkim medijima.

Vlada RH danas je prihvatila i Protokol o postupanju pri dobrovoljnom povratku žrtava trgovanja ljudima, kojim su određeni načini postupanja i nositelji obveza prilikom dobrovoljnog povratka žrtve trgovanja ljudima u zemlju povratka.

Hrvatskom skijaškom savezu dana je suglasnost za održavanje utrka u alpskom skijanju za žene i muškarce - Audi FIS Svjetski kup "Vip Snow Queen Trophy" 2010., koje će se održati u Zagrebu, na Sljemenu, 3. i 6. siječnja 2010. godine.

Radi isteka mandata dužnosti predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda za telemedicinu razriješeni su Renato Mittermayer, Dubravko Jadro, Ivan Medved, prof. dr. sc. Mladen Kos te prof. dr. sc. Gojko Buljat, a u novom mandatnom razdoblju predsjednikom je ponovno imenovan Renato Mittermayer, dok su članovima imenovani Dubravko Jadro, Ivan Medved, doc. dr. sc. Nina Skorin Kapov te prof. dr. sc. Gojko Buljat.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika