23.12.2009. / 17:54

Autor: Hina

Siemens u 2009. ostvario pet puta manju dobit no godinu ranije

U poslovnoj 2010. Siemens očekuju veća ulaganja u obnovljive izvore energije na hrvatskom tržištu

Mladen FogecMladen FogecSiemens Hrvatska je u 2009. ostvario dobit prije oporezivanja i kamata od 46,1 milijun kuna, što je smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila 200,7 milijuna kuna, objavili su iz te tvrtke.

Napominju kako fiskalna 2009. za tu tvrtku traje od 1. listopada 2008. do 30. rujna 2009. godine.

Ukupni prihodi u ovoj su godini iznosili 944,5 milijuna kuna, u usporedbi s 1,3 milijardi kuna u 2008. koja je uključivala i prihode ostvarene od poslovanja telekomunikacijske divizije.

Najbolji rezultati u sektoru Energija

U istom razdoblju kompanija je zabilježila nove narudžbe u vrijednosti od 751,3 milijuna kuna, a godinu ranije u kojoj je konsolidirana i telekomunikacijska divizija, one su iznosile 1,39 milijardi kuna.

Prema udjelu u ukupnim prihodima tvrtke, sektor Energija zauzeo je vodeće mjesto s udjelom od 33,63 posto. Na drugom mjestu je sektor Industrija čiji je udio u ukupnim prihodima 32,65 posto.

Investicije tvrtke u 2009. bile su 3,5 milijuna kuna, pri čemu se najveći dio odnosi na informatičku opremu.

Komentirajući ostvarene rezultata predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec je istaknuo kako je u jako teškom ekonomskom okruženju koje je obilježilo cijelu poslovnu 2009. Siemens u Hrvatskoj ostvario predviđene poslovne ciljeve u sva tri sektora.

Kompanija je nastavila s fokusom na ključne dijelove svojeg portfelja, što uključuje sve veću ulogu proizvoda i rješenja iz Siemensova portfelja za okoliš kao najvažnijeg pokretača poslovanja u cijeloj korporaciji Siemens.

Tvrtka je nastavila s provođenjem mjera smanjenja troškova prodaje, općih i administrativnih troškova koji dodatno povećavaju konkurentnost naše kompanije, kazao je.

U poslovnoj 2010., istaknuo je, očekuju veća ulaganja u obnovljive izvore energije na hrvatskom tržištu ističući strategiju korporacije Siemens AG kao vodećeg dobavljača održivih 'zelenih' rješenja.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika