23.12.2009. / 22:45

Autor: Totalsport

Borba Pacquiao – Mayweather pred otkazom

Boksački ''meč desetljeća'' između Filipinca Mannyja Pacquiaoa i Amerikanca Floyda Mayweathera Jr. za titulu prvaka svijeta u velter kategoriji, koji je bio planiran za 13. ožujka u Las Vegasu, vjerojatno će biti otkazan

Manny Pacquiao Manny Pacquiao Boksački ''meč desetljeća'' između Filipinca Mannyja Pacquiaoa i Amerikanca Floyda Mayweathera Jr. za titulu prvaka svijeta u velter kategoriji, koji je bio planiran za 13. ožujka u Las Vegasu, vjerojatno će biti otkazan.

Mayweatherov kamp inzistirao je da se uoči ove borbe provode krvna testiranja u ''olimpijskom stilu'', odnosno s nasumičnim testiranjima američke anti-dopinške agencije. Bob Arum, Pacquiaov promotor, obznanio je da se njegov štićenik ne boji nikakvih testiranja, ali da inzistira na primjeni prakse svojstvene za profesionalni boks. Kaže da je Pacquiao spreman podvrgnuti se testiranjima one agencije koja ih sprovodi i u profesionalnom američkom nogometu i bejzbolu.

Arum je dodao da će se Pacquiao bez obzira na sve boriti 13. ožujka, ali da će sada krenuti u potragu za novim protivnikom.

U pitanju je trebala biti borba dvojice najatraktivnijih boksača današnjice. Filipinac je jedini boksač u povijesti sporta koji je osvojio sedam naslova svjetskih prvaka u sedam različitih težinskih kategorija. Amerikanac ne zaostaje puno: bio je prvak šest puta u pet različitih kategorija.

Mayweather se vratio boksu u rujnu nakon jednoipogodišnje pauze. Pobijedio je Meksikanca Juana Manuela Marqueza u borbi koja se nije vodila za naslov prvaka.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika