23.12.2009. / 23:03

Autor: Ana Smrečki

Mesić: Sanader je pokvaren čovjek, no otišao bih s njim na večeru

»Sanader i ja smo jedno vrijeme dobro surađivali. Tada mi je trebao reći da samo pričam viceve i lažem pa bi naš odnos bio drugačiji. On mi to, do nedavno nikada nije rekao. A to znači da je Sanader pokvaren čovjek. Ako je to mislio, onda mi je to trebao i reći»

Predsjednik Mesić i bivši premijer SanaderPredsjednik Mesić i bivši premijer SanaderPredsjednik Mesić za manje od dva mjeseca odlazi s Pantovčaka. Čini se da je pred kraj mandata oštriji nego inače. U posljednje vrijeme posebno je upečatljiv ostao zbog oštre retorike sa Sanaderom i Polančecom, a često je znao biti i u 'svađi' s Kaptolom. Mesić s određenim odmakom danas na te događaje gleda nešto drukčije, nego javnost to percipira.

«Ja se ne svađam ni s kim niti imam razloga za to. Naprosto odgovaram argumentirano. Evo, recimo, jesam li ja u svađi s Crkvom? Nisam. Ja sam s papom obavio korektne razgovore i našli smo zajednički jezik», odgovara Mesić za Večernji list.


'Nije li logično da Sanadera i Polančeca ispita USKOK'

Što se pak tiče posljednje žestoke polemike s bivšim premijerom Sanaderom na temu prodaje INA-e mađarskom MOL-u, Mesić danas kaže da mu tadašnji predsjednik Vlade nije rekao ništa osim da sve o tome zna Polančec. Predsjednik u odlasku stoga se pita: 'Nije li logično da njih dvojica budu ispitani u istrazi'. No, odnos na relaciji bivši premijer i aktualni predsjednik se zakomplicirala kada se Sanader pojavio na Tuđmanovog grobu na 10. obljetnicu njegove smrti, poručivši Mesiću da 'ne priziva USKOK, jer bi on mogao uskočiti i u njegove redove'.

Mesić mu je tada poručio 'da se liječi', a danas se pita zašto je Sanader tako burno reagirao. »Sanader i ja smo jedno vrijeme dobro surađivali. Tada mi je trebao reći da samo pričam viceve i lažem pa bi naš odnos bio drugačiji. On mi to, do nedavno nikada nije rekao. A to znači da je Sanader pokvaren čovjek. Ako je to mislio, onda mi je to trebao i reći», ispričao je Mesić u božićnom izdanju Večernjaka, poručujući da bi nakon svega otišao na večeru sa Sanaderom.

Budućnost Kalmete ovisi o razvoju situacije

Po pitanju ministra Kalmete koji je glavna tema u hrvatskim medijima, zbog navodnih brojnih afera, ali i posljednje prometne nesreće na zagrebačkom glavnom kolodvoru, Mesić kaže da će njegova eventualna smjena ovisiti o razvoju situacije. «U HDZ-u je bilo jako mnogo klijentelizma, ne bih sada htio nabrajati sve barbe, ne vjerujem da bi netko od njih išao sada piliti granu na kojoj sjedi. Vjerojatno će se održati i stabilizirati», procjenjuje Mesić.

Progovorio je predsjednik i o svojoj nasljednici ili nasljedniku. Iako još nije istaknuo svog favorita, rekao je da su ga neki, poput Vesne Pusić, Nadana Vidoševića i Ive Josipovića, ugodno iznenadili. «Ali i Andrija Hebrang me ugodno iznenadio u posljednja dva-tri nastupa. Promijenio se. Jedino ne znam koji je Andrija pravi: ovaj sad ili onaj otprije», zapitao se Mesić. Poslao je Mesić budućoj šefici ili šefu države i poruku, savjetujući da se fokusira na suradnju s Vladom na donošenje nove regulative za sprečavanje korupcije.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
4/12/09

pajto, 24.12.09. 02:41

E moj Mesicu...da si bi zestok celi mandat kao poslednju godinu...mozda bi nesto i napravio za Hrvatsku...ovako...posle mnogo godina Hrvatska i Hrvatine ce uociti gorku istinu da si im ti bio najbolji predsjednik svih vremena...zivi bili i uverili se...samo Hrvatima treba jaaako mnogo vremena..sta ces nisu svi isti...


registracija
8/8/09

tovar62, 24.12.09. 06:00

"Pajto" opet lovis rake govnjare


registracija
11/12/09

excalibur, 24.12.09. 06:38

Svi su oni ništ koristi......prema našem zagrebčancu Milanu!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 24.12.09. 14:11

Uvijek se sjetim one prave božje mudrosti koja kaže da više kažemo o sebi kad komentiramo druge.i Vama g.Mesiću sretan Božić i bolja 2010.g.!


registracija
25/5/06

QWERTY11, 25.12.09. 08:55

O Mesicu sve najbolje u Petracevim novinama.


registracija
15/11/09

brukavina, 25.12.09. 21:22

ja mislim da je mesic pokvaren , jer stara izreka kaze pogledaj prvo sebe pa onda nesto reci za druge, a mesic nije takav ,za njega niko nije doibar samo on sam sebi.odzvonilo je tvoje mesicu


registracija
16/6/09

Trenk, 26.12.09. 18:23

Najgore je sto je odlskom Mesica, a dolaskom Bandica - odzvonilo nama !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika