24.12.2009. / 12:07

Autor: Hina

Citigroup i Wells Fargo vratili 45 milijardi dolara državne pomoći

Wells Fargo također je zasebno objavio da je od ministarstva financija otkupio 25 milijardi dolara vrijedne povlaštene dionice, dodajući i da je na njih isplatio dividende u iznosu 131,9 milijuna dolara

Citigroup je vratio svu državnu pomoć koju je primioCitigroup je vratio svu državnu pomoć koju je primioAmerički financijski divovi Citigroup i Wells Fargo objavili su da su otplatili ukupno 45 milijardi dolara državne pomoći koju su dobili u sklopu velikog programa spašavanja bankovnog sektora.

Citigroup je kazao da je od američkog ministarstva financija otkupio 20 milijardi dolara vrijedne povlaštene dionice. Washington ih je kupio u sklopu 700 milijardi dolara vrijednog programa za izdvajanje problematične imovine (TARP) financijskih tvrtki, koji je uspostavljen 2008.

Wells Fargo također je zasebno objavio da je od ministarstva financija otkupio 25 milijardi dolara vrijedne povlaštene dionice, dodajući i da je na njih isplatio dividende u iznosu 131,9 milijuna dolara.

Ta je banka ukupno ministarstvu na ime dividendi isplatila 1,4 milijarde dolara.

Vezane vijesti

Istraga hakera dovela do uhićenja mladića u Britaniji

Istraga hakera dovela do uhićenja mladića u Britaniji

Britanska policija koja zajedno s američkim FBI-jem istražuje niz hakerskih napada na međunarodne kompanije objavila je u utorak da je na jugu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika