24.12.2009. / 12:46

Autor: Hina

Božić iza rešetaka: Osumnjičenima u 'slučaju HAC' još mjesec dana pritvora

Bivši predsjednik i član Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Mario Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac, glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija te direktor i suvlasnik Skladgradnje Slaven Žužul u pritvoru su od 26. studenoga

Mario Lovrinčević i Jurica Prskalo novu će godinu dočekati u pritvoruMario Lovrinčević i Jurica Prskalo novu će godinu dočekati u pritvoruPetorici osumnjičenih za 22 milijuna kuna teške malverzacije u Hrvatskim autocestama (HAC) produljen je pritvor za još mjesec dana i to zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela koje im se stavlja na teret, odlučio je danas istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

U njegovom novom rješenju kao razlog za pritvorom više se ne navodi opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio slučaj prilikom prve odluke o pritvaranju krajem studenoga.

Iako je tužiteljstvo to tražilo, sudac je zaključio da takve opasnosti više nema jer je u istrazi već saslušao 20 svjedoka, među kojima i one najvažnije, i preostalo mu je u siječnju saslušati još samo trojicu.

Na novu odluku o pritvaranju, zbog koje će predstojeće božićne blagdane provesti u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu, osumnjičeni imaju pravo žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Bivši predsjednik i član Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Mario Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac, glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija te direktora i suvlasnika Skladgradnje Slaven Žužul u pritvoru su od 26. studenoga.

Oni su pod istragom zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili HAC za 22 milijuna kuna jer su za tvrtku Skladgradnja namjestili natječaj bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok te taj posao platili višestruko skuplje od tržišne cijene radova.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika