24.12.2009. / 13:53

Autor: Martina Čizmić

Medvedev: Rusiju čekaju temeljite promjene

Nakon razgovora kritičari su istaknuli kako bi se Medvedevu takva obećanja mogu obiti u glavu ukoliko stvarno u Rusiji ne dođe do korjenitih promjena

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevTradicionalni godišnji susret ruskog predsjednika i glavnih urednika ruskih televizija svake se godine uživo prenosi na svim televizijskim mrežama. Ove je godine Dmitrij Medvedev sve iznenadio otvorenošću i izravnošću.

U razgovoru koji je trajao oko sat i pol, Medvedev je izrazio optimizam i nadu da će se ruski politički sustav razvijati u pravome smjeru. Također, progovorio je i o nedostacima ruske demokracije i obećao potrebne promjene i reforme.

Medvedev je tako obećao modernizaciju Rusije i pozvao Zapad na strpljenje, jer su Rusi sami sposobni provesti promjene.

Gulazi odlaze u povijest?

Najviše je pozornosti posvetio ruskim zatvorima, koji se gotovo i nisu mijenjali od vremena Sovjetskog saveza. Istaknuo je kako se upravo način izdržavanja kazne u Rusiji mora mijenjati. Naime, odlučio se za radikalne promjene u gulazima.

"Nema nikakve potrebe da zatvaramo ljude u zatvore u fazi preliminarne istrage za neke vrste gospodarskog kriminala poput onih povezanih sa poreznim utajama", rekao je Medvedev.

Nakon razgovora kritičari su istaknuli kako bi se Medvedevu takva obećanja mogu obiti u glavu ukoliko stvarno u Rusiji ne dođe do korjenitih promjena.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika