24.12.2009. / 17:31

Autor: Hina

Cvetković: Tranša MMF-a potvrda održive ekonomske politike

Taj će novac biti važan za razvoj srbijanskoga gospodarstva u idućem razdoblju jer će pomoći jačanju deviznih rezervi i biti dobar znak ulagačima, izjavio je Cvetković

Mirko CvetkovićMirko CvetkovićMeđunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je Srbiji povlačenje tranše kredita od 349,6 milijuna eura, a srbijanski premijer Cvetković rekao je danas kako je to potvrda da je Srbija s tom financijskom institucijom postigla dogovor o održivoj ekonomskoj politici za 2010. godinu.

Taj će novac biti važan za razvoj srbijanskoga gospodarstva u idućem razdoblju jer će pomoći jačanju deviznih rezervi i biti dobar znak ulagačima, izjavio je Cvetković.

MMF je završio drugi pregled na osnovi stand by aranžmana odobrenog Srbiji i u srijedu je odbor izvršnih direktora MMF-a donio odluku o povlačenju tranše kredita.

Ukupno 1,13 milijardi eura iz stand by aranžmana

To Srbiji omogućava povlačenje druge tranše od 349,6 milijuna eura, pošto je ove godine na temelju stand by aranžmana već povukla tranšu od 788 milijuna eura.

To je ukupno 1,13 miljarda eura odobrenih u sklopu 2,9 milijarda eura vrijednoga stand by aranžmana.

Kako prenose beogradski mediji, nakon rasprave o Srbiji, zamjenik izvršnog direktora MMF-a Takatoshi Kato je izjavio da je utjecaj svjetske financijske i gospodarske krize na Srbiju zasad uspješno izbjegnut.

Ekonomska politika srbijanskih vlasti, uz potporu stand by aranžmana i aktivnosti na stabilizaciji tržišta, olakšala je pritisak na devizno tržište i pomogla mobilizaciji znatne međunarodne financijske pomoći radi potpore proračunu Srbije i njezinu gospodarskom oporavku, rekao je Kato.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika