25.12.2009. / 10:30

Autor: Hina

Smrt u Andama: U Peruu se survao autobus, poginulo 42 ljudi

Peru je poznat po velikom broju prometnih nesreća posebice u Andima do kojih dolazi zbog loših cesta, starih autobusa i nepažljive vožnje

Vlasti su priopćile kako se autobus u kojem su bili uglavnom seljaci i trgovci naroda Quechua koji su se vraćali kući za Božić survao u četvrtak u 80 metara dubok klanac u Andima u južnom Peruu pri čemu je poginulo 42 ljudi, a ozlijeđeno najmanje osam.

Nesreća se dogodila pred zoru na planinskom putu 610 km jugoistočno od glavnog grada Lime na tako izoliranom području da najbliže selo nije imalo liječnika.

Žrtve su prebačene kamionom u Espinar gdje je liječnik pozvao guvernera pokrajine da pošalje benzin za jedino vozilo hitne pomoći u gradu.

Policija je pripisala nesreću pretrpanog autobusa mehaničkom kvaru. Također je priopćila kako su ceste u očajnom stanju nakon nedavnih obilnih kiša.

Peru je poznat po velikom broju prometnih nesreća posebice u Andima do kojih dolazi zbog loših cesta, starih autobusa i nepažljive vožnje.

Vezane vijesti

Najbolje fotografije peruanskih domorodaca

Najbolje fotografije peruanskih domorodaca

Organizacija Survival International objavila prve vrlo detaljne fotografije izoliranog peruanskog plemena na portalu Uncontactedtribes.org Narod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika