25.12.2009. / 15:12

Autor: Hina

Papa: Božić nosi nadu čovječanstvu u financijskoj i krizi morala

"Božić nosi nadu ljudima teško pogođenim financijskom krizom, krizom mora i bolnim ratovima i sukobima diljem svijeta", rekao je Benedikt XVI

Foto: ReutersFoto: ReutersPapa Benedikt XVI. u petak je u tradicionalnoj poruci "Urbi et orbi (Gradu i svijetu) poručio da Božić nosi nadu čovječanstvu pogođenom globalnom financijskom krizom, krizom morala i zahvaćenom ratovima i sukobima.

Agencije javlja kako je Papa, nakon sinoćnjeg izgreda u bazilici svetog Petra kada ga je gurnula i oborila duševno poremećena žena, u petak izgledao dobro i bez ozljeda.

"Neka rođenje Princa mira podsjeti svijet gdje leži iskrena sreća i neka vaša srca ispune nada i radost, Spasitelj se rodio za nas", poručio je Papa.

"Božić nosi nadu ljudima teško pogođenim financijskom krizom, krizom mora i bolnim ratovima i sukobima diljem svijeta", rekao je Benedikt XVI.

U svom obraćanju pozvao je i na solidarnost "s onima koje su pogodile prirodne katastrofe i siromaštvo, kako u siromašnim tako i u bogatim zemljama". Pozvao svijet da se odrekne "nasilja i osvete". Osvrnuo se na sva krizna žarišta u svijetu, počevši sa Svetom zemljom, a posebice je istaknuo patnje naroda u Africi i Aziji, te tešku situaciju kršćana u Iraku.

Bogate zemlje pozvao je na napuštanje egoističnog mentaliteta i pomoć naranjivijim slojevima društva te na prihvat useljenika.

Papa je Božić svijetu tradicionalno čestitao na 65 jezika, uključujući i hrvatski. "Sretan Božić, Isusovo porođenje", rekao je Benedikt XVI.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika