26.12.2009. / 08:00

Autor: Totalsport

Butausas umjesto Krapikasa na klupi Žalgirisa

Čelnici Žalgirisa, institucije litavske košarke, imenovali su donedavnog izbornika litavske reprezentacije Ramunasa Butautasa za novog klupskog trenera

Navijači Žalgirisa nisu zadovoljni trnutačnim rezultatima klubaNavijači Žalgirisa nisu zadovoljni trnutačnim rezultatima klubaČelnici Žalgirisa, institucije litavske košarke, imenovali su donedavnog izbornika litavske reprezentacije Ramunasa Butautasa za novog klupskog trenera.

Butausas je u Žalgiris stigao iz ukrajinskog Donjecka, u kojem je radio do prošlog tjedna. U Žalgirisu nasljeđuje Gintarasa Krapikasa, koji je napustio svoju dužnost nakon sedmog poraza u Euroligi u osam nastupa.

Ramunas Butausas je sin klupske legende Stepasa Butausasa, koji je bio igrač Žalgirisa u pedesetim godinama prošlog stoljeća, te trener tog kluba od 1975. do 1978. godine.

Ramunas Butausas najpoznatiji je košarkaškoj javnosti kao izbornik seniorske reprezentacije Litve koja je na Eurobasketu 2007. godine u Španjolskoj osvojila brončanu medalju, a na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je četvrto mjesto. Butausas je uspješno radio i s mlađim uzrastima u litavskoj reprezentaciji.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika