26.12.2009. / 10:14

Autor: Hina

Video: Lakersi i navijači izgubili živce u božićnom porazu od Cavsa

Lamar Odom je isključen zbog druge tehničke četiri minute prije kraja. Nakon toga su uslijedile još dvije tehničke za Lakerse, jedna za klupu, a druga za Bryanta, što je izazvalo jednako frustrirane navijače da počnu bacati navijačke rekvizite u teren

Lebron James u Los Angelesu (Foto: Reuters)Lebron James u Los Angelesu (Foto: Reuters)Cleveland Cavaliers su igrali odlično, a frustrirani Los Angeles Lakersi su izgubili hladnokrvnost, kao i njihovi navijači, u petak navečer kada su na domaćem terenu poraženi 102-87.

Mo Williams je zabio 28 koševa, LeBron James dodao 26 i gostujući Cavaliersi su uspjeli svladati aktualne prvake NBA.

Dugoočekivani sraz na Božić između superzvijezda Jamesa i Kobea Bryanta pretvorio se u eksploziju za Cavse.

Nakon utakmice je James inzistirao da to nije bila nikakva poruka za Lakerse, nego da su Cavsi samo htjeli pokazati gdje stoje.

"To je bilo više slanje poruke nama i da vidimo kako se mjerimo s najboljom ekipom NBA sada", rekao je. "Ovo je bila dobra pobjeda u gostima za nas. Mislim to zbog kalibra ekipe i igrača koje imaju."

Lakersi su ušli u utakmicu s rekordom lige 23-4 i pobjedama u 16 od 17 zadnjih utakmica. No, svejedno bili su nadigrani od druge četvrtine do kraja kada je njihov nit od 11 pobjeda na domaćem terenu prekinut.

"Mislim da se ovo može definitivno svrstati među najbolje obrane koje smo odigrali ove godine", dodao je James.

Pričuva Jamario Moon je "ubacio" 13 koševa dok je Shaquille O'Neal zabio

11 za Lakerse. Bryant je predvodio Lakerse s 35 koševa, devet skokova i osam asistencija.

Pau Gasol, koji je nedavno produljio ugovor s Lakersima, postigao je 11 pogodaka.

Cavsi su vodili gotovo cijelu utakmicu. Imali su prednost i od 21 koša prije nego je smanjena na šest u trećoj četvrtini.

Međutim, Cleveland je brzo vratio kontrolu nad igrom i frustrirani Lakersi su izgubili hladnokrvnost. Dok su Cavsi vodili 93-73, Lamar Odom je isključen zbog druge tehničke četiri minute prije kraja.

Nakon toga su uslijedile još dvije tehničke za Lakerse, jedna za klupu, a druga za Bryanta, što je izazvalo jednako frustrirane navijače da počnu bacati navijačke rekvizite u teren. Poslije još jendog prekršaja, u teren je ubačeno još rekvizita i boca vode zbog čega je sudac morao prekinuti igru i uvesti red nakon čega su Cavsi stigli lako do pobjede.

Boston je bio bolji od Orlando Magica 86-77, a za pobjedu su zaslužni Ray Allen koji je zabio 18 i Rajon Rondo 17 koševa uz 13 skokova i osam asistencija.

Tony Allen, koji je mijenjao Paula Piercea (infekcija desnog koljena) zabio je 16 koševa za Celticse (23-5) koji su se izjednačili s Lakersima na vrhu NBA ljestvice nakon svoje 14. pobjede u zadnjih 15 utakmica.

Vince Carter je predvodio Orlando (22-8) sa 27 pogodaka, dok je Dwight

Howard imao 20 skokova, ali samo pet pogodaka.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika