26.12.2009. / 15:05

Autor: Totalsport

Drogba i Garnett: Premier liga je poput NBA lige

Chelseajev napadač i bjelokošćanski nogometni reprezentativac Didier Drogba i zvijezda NBA momčadi Boston Celticsa Kevin Garnett veliki su fanovi jedan drugoga

Didier DrogbaDidier DrogbaChelseajev napadač i bjelokošćanski nogometni reprezentativac Didier Drogba i zvijezda NBA momčadi Boston Celticsa Kevin Garnett veliki su fanovi jedan drugoga.

Zgusnuti raspored utakmica i obveza koje imaju 31-godišnji Drogba i dvije godine stariji Garnett u svojim klubovima, njihovu komunikaciju uglavnom svodi na SMS poruke.

No, u vrijeme božićnih blagdana, koje su obojica proveli u pozitivnom ozračju što se tiče njihovih sredina, jer je Chelsea vodeći na ljestvici Premiershipa, a Celticsi predvode kolonu u Istočnoj konferenciji NBA lige, pronašli su vremena za jedan ''chat'', koji je ''prisluškivao'' i londonski tabloid The Sun, te ih obojicu priupitao hoće li se njihove momčadi na kraju sezone okititi naslovom prvaka?

Kevin Garnett: Mislim da već znate odgovor na to pitanje. Obojica možemo reći da nas ne zanima ništa drugo osim titule. Vjerujem da će i Didier to potvrditi.

Didier Drogba: Potvrđujem. Za nas je to pravi izazov, trenutno smo vodeća momčad u prvenstvu, a na vrhu želimo i okončati sezonu. Međutim, Lige prvaka je natjecanje u kojem ćemo dati svoj maksimum ove sezone u nastojanju da se dokopamo tog naslova. Mislim da je ovo naša sezona i da možemo uspjeti to učiniti!

KG: Mi igramo tri ili četiri utakmice tjedno, ali prošli vikend smo imali jedan dan slobodno, pa sam uhvatio vašu utakmicu.

DD: Kako se samo pripremate za tako veliki broj utakmica? Imate li osobne trenere ili fizioterapeute koji rade s vama? Toga, recimo, ima sve više u nogometu.

KG: Kada imamo slobodni dan, volim odraditi šuterski trening da mi ne otupi oštrica, ali moramo se i dosta odmarati, ići na masaže, osigurati da je tijelo spremno za daljnje napore.

DD.: Prošle sezone imao si tešku ozljedu koljena. U kakvom si sada stanju?

KG: Sada sam 100% spreman. Bila mi je to prva operacija u karijeri, pa sam morao naučiti biti strpljiv. Ali, ovo je ipak moja petnaesta NBA sezona. Koliko dugo ti igraš?

DD: Cijeli život, ali kao profesionalac u nekom klubu od 18. ili 19. godine. Prvo sam bio u Francuskoj, a sada sam već šest sezona u Engleskoj. Ozljede mi, bogme, nisu nepoznat pojam, imao sam ih dosta u karijeri. Pošle sezone me mučilo koljeno. Mi smo stalno u pogonu, utakmice su svaka tri dana, a onda preko ljeta imamo kvalifikacije s reprezentacijom. Nema odmora. Ozljede te nauče strpljenju, a onda se možeš vratiti još jači.

KG: Istina, sve to igra ulogu. Ali mi u NBA ligi igramo osam ili devet mjeseci, a ostatak vremena ipak imamo slobodno. Koliko vi imate slobodnog vremena, možda samo dva tjedna?

DD: Baš tako. Recimo, ovoga ljeta imamo Svjetsko prvenstvo, a nakon toga ću imati dva tjedna slobodno. Kada sam prvi puta potpisao za Chelsea, imao sam samo 10 dana slobodnog vremena. Onda je počela sezona, ozlijedio sam se, a ljudi su počeli pričati: ''Ovaj nije pravi, ovaj je ovakav ili onakav''.

KG: Glupost. Pa tijelo treba vrijeme za odmor. Kod nas u NBA ligi igrači čije momčadi nisu u odigravanju imaju šest mjeseci pauze. Možeš to uopće zamisliti?

DD: Da, svim sportašima treba ljetni odmor i oporavak. Kada ja ima dobru sezonu, to znači da sam imao mjesec dana preko ljeta za odmor, pa se mogu vratiti svjež i dobro se osjećati.

KG: Ma, vi nogometaši stalno igrate. Čak i ekshibicijske utakmice. Kada sam te prvi puta upoznao, Chelsea je igrao neku prijateljsku utakmicu u Los Angelesu, a ja sam za vas navijao na tribinama u Chelseajevom dresu.

DD: Morat ću ti poslati novi dres!

KG: Ne treba, već sam nabavio. Imam i kapu od Chelseaja, šal. Zamisli, svaki puta kada vas gledam na televiziji, uvijek sam sav u vašim navijačkim rekvizitima! U Celticsima imamo dosta navijača Chelseaja.

DD: Da, a u Londonu ima puno obožavatelja NBA lige, čak se i priča o mogućnosti za NBA klub iz Londona. Misliš da je to uopće moguće?

KG: To bi bilo baš ''cool''. Proširilo bi NBA ligu na prisutnost u cijelom svijetu i otvorilo nam horizonte. Mislim da će zato jednog dana NBA liga imati klub u Londonu, jedan u Francuskoj, definitivno jedan u Španjolskoj, možda čak i u Italiji. Onda bi stvarno imali svjetsku NBA ligu.

DD: Nego, što misliš, kako će Amerikanci proći protiv Engleza na nogometnom Svjetskom prvenstvu?

KG: Definitivno dolazim u Južnoafričku Republiku navijati za moju reprezentaciju. Ne znam koliko ćemo biti dobri, tek ćemo vidjeti. Što ti misliš o američkom nogometu? Vjerojatno nam se smijete?

DD.: Ma kakvi, pa vi imate dosta dobrih igrača koji igraju u našem prvenstvu. Premiership je poput NBA lige. Recimo, košarkaši iz Francuske, ili Njemačke, ili Španjolske, svi najbolji žele otići u NBA ligu. U nogometu je isto tako. Svaki nogometaš želi igrati u Premiershipu.

KG: A kako će proći tvoja reprezentacija, Obala Bjelokosti, na Svjetskom prvenstvu?

DD: Bit će teško, ali dobro je što smo od zadnjeg Mundijala napredovali. Sada imamo puno igrača koji igraju u velikim europskih klubovima i osvajaju velike trofeje. Čekaju nas teški protivnici kao što su Brazil i Portugal. No, igra se u Africi i mislim da možemo nešto napraviti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika