26.12.2009. / 18:30

Autor: Totalsport

Gasol: Neću reći da vrijedim 15 milijuna dolara godišnje

Pau Gasol (29) nedavno je produljio ugovor s Lakersima koji mu omogućuje ostanak u tom NBA klubu do 2014. godine. Trogodišnje produljenje ugovora popraćeno je s oko 45 milijuna američkih dolara

Pau Gasol i Anderson Varejao Pau Gasol i Anderson Varejao Pau Gasol (29) nedavno je produljio ugovor s Lakersima koji mu omogućuje ostanak u tom NBA klubu do 2014. godine. Trogodišnje produljenje ugovora popraćeno je s oko 45 milijuna američkih dolara.

- Izuzetno sam zadovoljan i sretan, ujedno i zahvalan klubu što mi je ukazao povjerenje i omogućio ostanak - osvrnuo se Gasol na nedavne događaje u razgovoru za španjolsku Marcu.

Veći dio razgovora sportski je dnevnik usmjerio prema novcu, pa je sljedeće pitanje bilo je li Gasol izvukao maksimum od kluba aktualnih prvaka NBA lige.

- Ne. Ali Lakersi su mogli čekati i da mi ugovor istekne i ponuditi mi manje novca. A, opet, kao slobodan igrač mogao sam i više zaraditi, ali onda možda ne bih bio u šampionskoj momčadi u kojoj jesam. Kako bilo, na ovaj način profitirali smo i ja i klub, koji će si moći priuštiti kupnju nekog dobrog NBA igrača. Nije sve u novcu.

* To obično kažu oni koji raspolažu astronomskim svotama na računu.

- Brojke jesu visoke i na tome sam zahvalan klubu. Teško je to uopće zamisliti i mnogo je više i od onoga što sam ja očekivao.

* Kako namjeravate proslaviti produljenje ugovora?

- Odlaskom na večeru uz dobru bocu vina u krugu obitelji. S njima želim dijeliti ovakve trenutke.

* Koliko ćete izdvojiti za bocu vina?

- Nije važno potroši li se mnogo ili malo, važan je trenutak, a na njega se ne može staviti cijena. Ali neću platiti vino 1000 dolara, to bi bilo glupo.

* Hoćete li kupiti novi automobil?

- Iskreno - ne. I ovaj koji vozim je sasvim u redu, zadovoljan sam njime, pa zašto bih kupovao novi?

* Vrijede li igrači novca koji su plaćeni?

- To je relativno. Nemojte očekivati da vam ja kažem kako vrijedim 15 ili 20 milijuna godišnje. Ne mogu to reći, ne bih se pritom osjećao ugodno. Ali, nisam ja taj koji diktira tržištem, pa mogu samo zahvaliti onima koji mi ukazuju povjerenje - kazao je španjolski centar prisjetivši se još dana s početka svoje karijere u Memphisu.

- Da nije toga bilo, ne bi niti svega ovoga - tvrdi Gasol koji još uvijek dvoji oko nastupa na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Turskoj.

- Moj nastup ovisi o cijelom nizu stvari. U ovom mi trenutku tijelo govori da usporim. Kako bilo, sa mnom ili bez mene, Španjolska ima jaku momčad - zaključio je.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika