26.12.2009. / 21:21

Autor: Totalsport

Sports Illustrated: Janica Kostelić među 20 sportašica desetljeća

Ugledni američki magazin Sports Illustrated uvrstio je umirovljenu hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić među 20 najvećih sportašica ovog desetljeća

Janica KostelićJanica KostelićUgledni američki magazin Sports Illustrated uvrstio je umirovljenu hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić među 20 najvećih sportašica ovog desetljeća.

Urednici i novinari Sports Illustrateda dijelili su od jednog do 20 bodova svojim favoritima i favoritkinjama, a u konkurenciji sportašica najboljom su proglasili tenisačicu Serenu Williams. Janicu Kostelić su, pak, svrstali na 13. mjesto, uz objašnjenje:

"Nadimkom Hrvatska snježna kraljica, ova 27-godišnja Zagrepčanka je jedna od najboljih skijašica svih vremena. Četiri godine nakon što je osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju - a ukupno ima četiri olimpijska zlata - postala je treća žena u povijesti Svjetskog kupa s pobjedama u svih pet disciplina. Kostelić, koja je sada u mirovini, također drži rekord po broju osvojenih poena u jednoj sezoni."

Za pobjednicu svoga izbora, Serenu Williams, Sports Illustrated je, među ostalim, napisao:

"Možda se netko neće složiti da je Williams (28) najbolja sportska priča. Ali uzmite u obzir njezina postignuća u ovom desetljeću: osvojila je devet od ukupno deset nejzinih Grand Slam naslova, dva olimpijska zlata u paru sa sestrom Venus, a nedavno je ponovno zasjela na broj 1. Njezina je igra najmoćnija, a ona je najbolja kad su ulozi najviši."

Među pet najboljih su i golferica Annika Sorenstam, atletičarka Jelena Isinbajeva, još jedna tenisačica Justine Henin, te košarkašica Lisa Leslie.

U konkurenciji sportaša, prvo je mjesto osvojio američki golfer Tiger Woods. Iza njega su se smjestili tenisač Roger Federer, plivač Michael Phelps, biciklist Lance Armstrong i atletičar Usain Bolt.

Vezane vijesti

Razzano izbacila Serenu Williams

Razzano izbacila Serenu Williams

Francuska 29-godišnja tenisačica Virginie Razzano, trenutno tek 111. igračica svijeta, napravila je golemu senzaciju na Roland Garrosu, pobjedom u 1.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika